[]

Linuxcular bir bakabilir mi disconnect olan harici hdd

Simdi ben raspberry pi rev B ye raspbian onun da üzerine deluge deamon yükledim. Ayrica usbden takili 5 ceyreklik exfat seagate 1tb hdd yide takip onuda fdisk ile baslangicta mount edcek sekilde ayarladim. pi acilinca hersey bir süreligine gayet iyi calisiyor. Bu arada agdaki diger makinemle bu hdd nye samba ile ulasiyorum. Bir kac saat sonra disk sürekli islemde olmasina ragmen "torrent seed ediyor vs" disconnect oluyor. Sabah kalktigimda illa piyi restart etmem gerekiyor. Ayni hdd ayni kablo ile windows makinemde sorunsuz calisiyor. uyusa bile ag aktivitesi oldugunda ayaga kalkiyor. Benim de aklima tek gelen pi power managament oldu. O ayarlarini hic degistirmedim. Zaten nerede onu da bilmiyorum. Pi ye erisimim de sadece putty üzerinden.

Bonus soru. deluge gercekten utorrentten sonra cok kötü geldi
(Hizda dalgalanmalar, arayüz, rss desteginin normalde olmamasi, pluginle yapilmasi ama bu seferde webui den girildiginde rsslerin calismamasi, download history location olmamasi, her seferinde torrent ekleme ekraninda ag yolunu elle yazdirmak gerekmesi vs. Transmission diyorlar ama onun özellikleri daha da ksiitli gibi. Yok mu baska adam gibi torrent istemci deamon olarak calisacak linux de?

 
bu konuya buradan cevap bulman zor olabilir bence. raspberry forumlarına yazsan daha sağlıklı ve hızlı cevaplar alırsın sanki. bir de ingilizcen varsa eğer freenode raspberry kanalına girip orada şansını dene. çok daha hızlı olur.


  • 2006  (13.05.15 13:26:28) 
Disconnect oluyor derken unmount mu oluyor yoksa uykuya mi geciyor? Yeniden baslatmadan once, dusuk bir ihtimal ama, hdparm -C <diskid> komutuna yanit donuyor mu dener misiniz?

Torrent icin, kendim kullanmiyorum ama rtorrent var. Biraz mesakkatlidir yapilandirmasi lakin rutorrent gibi pekcok web frontendi mevcut.
  • dahicocuk  (13.05.15 15:01:51) 
linuxle uzun zamandir ugrasmiyorum. Sadece fdisk -l cektigimde hdd listeden kayboluyor. Diskin elektrigini acip kaparsam sda degilde atiyorum sde olarak ataniyor. Bu sekilde olunca da -tam emin olmamakla birlikte- sambadan erisemiyorum. illaki pi reset gerekiyor. Bu durumda <diskid> nasil görebilecegim.

Bu arada overclockdan süpheleniyorum. Turbo yapmistim alir almaz. Normale döndürüp deneyecegim. Elektrigi orjinal samsung adaptöründen veriyordum belki de yetersiz kaliyordur.

rtorrent icin tesekkürler, arastiracagim
  • beholderrulez  (13.05.15 15:17:47) 
sorunu hala cözemedim. Diski ext4 formatladim, UUID ile mount ettim. 2 gündür disconnect olmamisti, bugün yine ayni. Simdi süphelendigim seyleri yazayim:

1. USB Kablosu
2. Seagate ST31000528AS model HDD uyku moduna gecip uyanmamasi. (ki bunu disconnect olduktan sonra Pi'nin bu harddisk hic takili degilmis gibi algilamasindan tahmin ediyorum. Hic bi rkomuta cevap döndürmüyor. Ancak usb docking station elektrigi kesmeniz lazim. O zaman normalde sda olan disk sdb olarak geri dönüyor
3. USB HDD Docking station arizali

sirayla hepsini deneyecegim. Bir de 20 snyede bir alet uyumasin diye birseyler yazn bir uygulamadan bahsdiyorlar.
  • beholderrulez  (04.06.15 13:41:32) 
dmesg çıktısına baktın mı? disk ayrılmadan önce neler oluyor? syslog'da bişiyler var mı?

kernel kimi zamanlarda ram yetmediği için bazı servisleri durduruyor böyle bir sorun mu var acaba?
  • selam  (04.06.15 14:10:08) 
ciktim su sekilde pastebin.com


  • beholderrulez  (04.06.15 14:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.