[]

Bilgisayarı USB den Boot Etmek

Flash diskime usb den çalıştırılabilir bi linux sürümü kurdum. Şimdi Bios a giriyorum USB-CDROM, USB-FDD, USB-ZIP diye 3 seçenek var usb ile alakalı olan. Bunlardan hangisi seçilecek. Ya da boot etmek için flash diskte bişi mi yapmam gerekiyor.

Flash Disk: Kingston Data Traveler 4GB (Dosya sistemi FAT32)

Tecrübeli arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum.

 
hangi linux?

benim usbmde de slax kurulu usb ye attıktan sonra dosyaları bootmng diye bir dosyayı çalıştırıyorum ve o usb boot disk haline geliyor. bilgisayar ayarına gelince

biosta boot management diye bir yer olması gerek oradan 1. boot removable media disk filan hatırlamıyorum ama öle bir şeydi bu hale getir ama yeni anakartlarda hiç biosa girmeden boot-menu çıkartabiliyorsun benim bilgisayarda esc tuşu mesela. kesin vardır sende de buna benzer birşey bios versiyonunu sölersen daha çok yardım edebilirim.
  • bakteric  (06.09.09 10:35:06) 
Öncelikle USB Flaştan boot için anakartınızın donanım desteği olması gerekiyor. Bu yoksa DVD yada CD-ROM'unuzdan çalışan bir linux sürümü öneririm. Yakında tam türkçe yerli malı "Pardus 2009 CD Çalışan" sürümünü www.pardus.org.tr adresindeki linklerden edinebilirsiniz. Bu yazıyı yazarken henüz hazırlanmamıştı.


  • mazbut  (06.09.09 14:38:10) 
@bakteric

Anakartımın BIOS'una girdiğimde üstte "Phoenix - AwardBIOS CMOS Setup Utility (I945 - A7A)" yazıyor.

Şansa bak bende slax atmıştım flash diske ama açamadım.

Anakartımda şu: www.biostar.com.tw
  • HaNeDaN  (06.09.09 16:22:54 ~ 16:40:24) 
appro.mit.jyu.fi

advanced bios features first boot device USB yapıver 1.deki seçeneği de 2. ye al HDD 0 ya da 1 yazar. bu seçenekler yoksa korkarım anakartın desteklemiyor bios güncellemesi yapman gerekebilir o da riskli bir iş.

slax'ın usb versiyonunu indirin usb diskinize dosyaları çıkarttıktan sonra bootinst.bat dosyasını çalıştırın usb diskiniz artık boot destekli olacak.
  • bakteric  (06.09.09 18:37:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.