[]

Vücut geliştirme olayları

selamun aleyküm,
şimdi 4 - 5 aydır kendimce yapıyorum bu olayı. ilk etapta 2 kg'lık dumbell'la başlayıp 6'ya kadar çıkmıştım. şimdi 8'le çalışıyorum ama;
- dirsekleri kırmadan yana açma hareketi ve kafanın üzerinden kaldırıp indirme (Triseps için) hareketi yaparken bir türlü 10 kiloya geçemiyorum. belki 1 aydır aynı kilo.
- sadece dumbell'la evde çalışmak istiyorum. Her gün yapmak zararlı diyorlar diye bir gün dumbell'la kol hareketleri yapıp diğer gün karın çalışmaya başladım. mantıklı mıdır?
- aynı günde her biri 3 set olmak üzere kaç farklı hareket yapmalı? öneriniz nedir?
- Gerçekten bu kadar yavaş mı gelişiyoruz? 2 kg yükseltmek için kaç ay çalışmak lazım yavf?

 
bodyforumtr ye bi goz at, orada adminin evde dambil calismasi icin guzel bir programi vardi nicki flexti galiba sabitlenmistir konu muhtemelen bulman zor olmaz.


  • Golgi  (12.05.15 23:54:16) 
Bir bölge çalıştıktan sonra en az 3 gün dinlenmeli. Eğer her gün çalıştırırsan güçlenmezsin, aksine güçsüzleşirsin.


  • once  (12.05.15 23:58:36) 
benim programım şu:
6 aydır yapıyorum. toz aldım 7 kere kullandım. sattım geri. hem de 100 lira aşağısına.
tozdan uzak dur. gerçekten ona vereceğin para ile adam akıllı yemek ye.
kardiyo yapmayı unutma. sadece kilo almak kötü.
ve evet, gerçekten yavaş.
toz olmadan hele, cidden çok yavaş.
hayat tarzı haline sok.
ve çoğu insanı dinleme. herkes bir şeyler söyler.
her gün çalışma. bilinen en kesin şey " o kas dinlenecek "

split program var. yani ayrıştırma. bunu bile tartışıyorlar. herkes her şeyi tartışıyor.

not: 3 yıl içinde arkadaşım mükemmel bir vücut yaptı. ve sıfır toz. öyle yemeklere falan da abanmadı. hayatının merkezi olmadı. hobiydi onun için. haftada 3 gün gitti hep. ben de 7 aydır yapıyorum. büyük bir gelişme olmadı. ama yine de iyi olduğumu düşünüyorum.

1.Gün Göğüs - Biceps // 2.Gün Sırt - Triceps // 3.Gün Omuz-Bacak // 4.Gün Biceps-Triceps
GÖĞÜS: Bench press, Dumbbell Fly, Incline Barbell Press, Pullover
BICEPS: Barbell Curl, Preacher Curl, Hammer Curl, Concentration Curl
SIRT: Barfiks, Lat Pulldown, Seated Cable Row, Dumbell Rowing
TRICEPS: Bench Dips, Close Grip Bench presss, SkullCrusher
OMUZ: Shoulder Press, Lateral Raise, Dumbell Front Raise, Barbell Upright Row, Dumbell Shrugs
BACAK: Squat, Leg press, Leg Extensions, Leg curls, Calf raise
  • istebunudusunmemistik0empty  (12.05.15 23:58:55) 
bazı hareketleri büyük ağırlıklarla yapmak imkansız zaten. moment kuralları gereği. dumbbel fly denen şey ise o kırmadan yana yaptığın mesela.
bir ağırlık merkezin olduğunu düşünüp hareketleri ona göre kafanda canlandır abi. mesela oxygen-agility.s3.amazonaws.com
bunu yapacaksan da, ayaktasın, arkaya verdiğin dambılı gözle kontrol etme şansın yok. biraz fazla kaçırdığında toplayamaman normal. toplamak için hareketi maksimum "menzilde" yapamaz, yarım kırarsın dirseği bu sefer hareketin faidesi olmaz. (serbest çeviri bu "menzil", gavur buna range of motion diyor ROM diye kısaltıyor. belki türkçe fitness lügatında başka adı vardır, ama neticede mühim bir mefhum)
  • kargn  (13.05.15 00:03:22 ~ 00:04:34) 
Split programlar çok gerekli değil senin gibi yeni başlayanlar için, onun yerine haftada 3 gün tüm vücut çalıştır daha faydasını görürsün.

Ayrıca kafana göre program yapma, internetten çok kişi tarafından bilinen, sürekli gözden geçirilen programlar var, onları uygula.
  • Haldamir  (13.05.15 00:08:43) 
İyi beslenen iyi dinlenen iyi çalışan genetiği iyi olan biri 1 ayda 250/300 gram kas inşa edebiliyorsa şanslı demektir.


  • angelus  (13.05.15 00:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.