[]

endüstriyel debimetre nedir, nerelerde kullanılır?

"debimetre nedir ne işe yarar?" kalıbı çok klişe oldu af buyurun, ama konu bu. mühendislik öğrencisiyim, konu üzerine ödev almış durumdayız. bize eskiden beri "debimetre işte suyun akış miktarını ölçer" diye anlatmışlardı ama iş o kadarla sınırlı değilmiş. internette konuyla ilgili pek türkçe kaynak bulamadım, olanların çoğu da arabalardaki versiyonla alakalı. bi el atsanız, en azından bi özet geçseniz?

teşekkürler.


 
evet debimetre öyle su sayacı gibi düz bi cihaz değildir. en küçük gıda fabrikasından tutun devasa alüminyum fabrikalarına kadar birçok şirket gerek üretim miktarını, gerekse de atık madde miktarını ölçmek için debimetre kullanır. nitekim bu akış ölçerler sadece suyun akışını ölçmekle kalmaz, özellikle manyetik debimetreler, iletkenlik özelliği gösteren sıvılarda (yani neredeyse her sıvıda) ölçüm yapabilir. bu sıvılara asitleri de dahil edebiliriz.

yine özellikle manyetik ve ultrasonik olanları su sayacına göre çok daha dayanıklıdır, çünkü su çarkı gibi kırılacak aksamları yoktur. dijital aygıtlarla sürekli kalibre edildikleri için yanılma payları çok düşüktür.

bu arada, debimetre alanında Türkiye’de yerli üretim yapan ilk ve tek firma gebze'de faaliyet gösteren enelsan'dır. bir kısım debimetre konusundaki teknik bilgilere www.enelsan.com adresinden ulaşabilirsin.
  • freeze  (13.05.15 00:00:46 ~ 01:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.