[]

Aldığım şey süt tozu mu kahve kreması mı?

Merhaba,

Az önce realde açıkta kahve kreması-süt tozu diye bir ürün satılıyordu. Sordum adam süt tozu dedi. Şimdi bunu suyla karıştırdım tadına baktım ama hiç süt tadı yok gibi. Sizce aldığım ürünün saf süt tozu mu yoksa katkılı kahve kreması mı olduğunu nasıl anlarım?

Kilosu 17.50 tl idi bu arada.

 
Açıkcası tatmadan sen de anlayamazsın birisinde laktoz var, resmen süt tadı alırsın ve rengi daha beyaz olur (suda)

Diğeri (kahve kreması) genelde laktoz içermez kazein içerebilir ve bitkisel yağ ağırlıklıdır hayvansal değil bu nedenle daha sarımtırak bir renk verir suda.

Edit: şöyle yapabilirsin içinde ''powdered milk'' olmayan bir kahve kreması al marketten ve ikisini ayrı ayrı bardaklarda , sade sıcak suda 1'er kaşık karıştır ve tatlarını kıyasla.


Bu tarz durumlarda sıcak bir suda tatmayı rica etmek lazım, izin vermezlerse de almayın :3
  • neferkitty  (12.05.15 17:37:59 ~ 17:45:24) 
Ya hiç beyazlatıcı kullanmadığım için o nasıl bilmiyorum ama galiba o daha kolay çözünüyordu. Bunun çözünmesi için epey sallamam gerekti ve oluşan sıvı süt beyazlığında ayrıca tatlı. Sanırsam süt tozu bu, kazıklanmamışım :)


  • Haldamir  (12.05.15 17:45:36) 
Normal kahve kremasından daha beyaz oluyor evet, laktoz da şekerdir ve tatlı olması laktozdan ötürü olabilir dolasıyla bu durumda süt tozu galiba.


  • neferkitty  (12.05.15 17:46:29 ~ 17:47:23) 
süt tozu değildir, açık satılmıyor genelde süt tozu. hem süt tozu sıcak suda çözülmez kahve kreması gibi.


  • april12th  (12.05.15 17:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.