[]

Evlilik tutku mu takım olabilmek mi... ne?

Evlilikten müthiş kaçan biriyim
Aşkın tutkunun da 2-3 yıl içinde bittiğine inanıyorum

ancak bu evlilik nedir? Neye göre karar veriyorsun? Ne hissediyorsun?
10 yıl 20 yıl sonrada gözünün içine bakınca heyecan duyabiliyor musun?

Oww çok güzel kız demekle olmuyor. güzelin güzeli var
oww müthiş anlaşıyorum demekle olmuyor. işin içine tutku, heyecan girmesi lazım

ne yani?

Önemli olan "saygılı" güzel anlaşarak bir hayat geçirebilmek mi 30'lu yaşlardan itibaren?

 
basta tutku heyecan sonrasinda iyi anlasmak


  • kucukharfler  (12.05.15 16:21:34) 
bence beş sene sonrasını planlarken / düşünürken yanındakinden aşşırı sıkılıp sıkılmayacağını hesaplamak. en ufak bir sıkılma ihtimali görüyorsam demek ki olmaz diyorum. sıkılmayacağın insan da hem tutku hissedebildiğin hem de çok iyi takım olabildiğin olacaktır diye düşünüyorum. ikisi de bir araya zor geliyor.

önemli olan saygılı ve güzel bir hayat geçirmek mi derken ikinci senede aldatırsan bir manası kalmaz. hepsinin birlikte olması lazım.
  • freya  (12.05.15 16:36:16) 
Ruhuna, kalbini iyi gelen, gerçekten iyi anlaştığın, ortak istekler ve ortak amaçlarla hayata baktığın, huzurlu bir ilişkiyi ömür boyu yaşayacağın biri çok önemli bence.

Tutku heyecanla deli gibi aşık evlenip artık hard core kavga eden çok çift tanıyorum. Tek kriter o olmamalı yani.

Evli ve iyi bir gözlemci olan bir kadın olarak şahsi fikrim, hayattan beklentileriniz aynı doğrultuda mı, uyumlu musunuz, (birebir aynı olmak değil kasttettiğim) bunlar çok önemli.

İyi geçim çok önemli, karakterler örtüşüyor mu iyi tartılmalı. Misal bir arkadaşım, çok naif pıtı pıtı çok zarif prensens yetiştirilmiş bir kızla evlendi çok da severek. Şimdi anlıyor ki kız tek başına markete alışverişe bile gidemiyor, evde yalnız kalamıyor, hep ille de kocası olsun yanındacı bir kız çıktı. Arkadaşım da boğuluyor artık tabii, anlaşamıyorlar.

2 yıl tanımalı evlenmeden önce.
  • medre  (12.05.15 16:39:50) 
Takim olabilmeyi tetikleyecek bir tutku, sonrasi uyumlu bir takim ruhu bence.


  • neferkitty  (12.05.15 16:41:13) 
ben evli değilim baştan diyeyim ama önümde ya da arkamda duracak bir adam istemiyorum yanımda olsun ve ömür boyu konuşabileceğim biri olsun. susalım da tabii ama ben konuşamadığım biriyle ne yapayım arkadaş. uyum olsun. bence uyum ciddi önemli. birbirinin eksiğini hoş görmek ya da anlayışla karşılayabilme duygusuyla hareket edilebilmeli. hiçbirimiz mükemmel değiliz en nihayetinde.

bu kişi olsun ben teklif edeceğim kendisine. yoldaş arıyorum sanırım.
  • yesilimtrak  (12.05.15 17:24:52) 
Takım olabilmek güzel bir bakış açısı.

Ben şöyle özetlerim: Beyinlerin, bedenlerin, isteklerin, keyiflerin uyuşması
  • whimsical  (12.05.15 18:10:25) 
Tutku geçiyor, işte o gün geldiğinde birbirinizde beğendiğiniz ve eleştirdiğiniz yönleriniz yer değiştiriyor. Birbiriyle dalga geçebilen çiftler daha uzun ömürlü oluyor


  • worst case  (12.05.15 20:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.