[]

Schengen vizesi - farklı ülke çelişkisi

KURAL 1: Vizeyi aldığın ülkeden başka bir ülkeye gidersen sonraki vizen kısa süreli veriliyor.

KURAL 2: Birden çok ülkede kalınacaksa giriş yaptığın ülkeden değil en uzun kalacağın ülkeden vize alman gerekiyor.

SORU: Tur programı nedeniyle Fransız vizesi üzerinde (en uzun kalış yeri Paris) Almanya giriş çıkış görünmesi (iki uçak da Düsseldorf) ve bu sebepten sonraki başvurularda pırıl pırıl evrak götürüp de süründürülmek Schengen’in kendiyle çelişmesi değil midir? Bu durum sonraki başvurularda nasıl açıklanır?

Edit: İnsanlar nedense “Kuralı nasıl delerim?” diye sorduğumu zannediyor, kendimi ifade edemedim mi acaba. Ben “Kurala uyduğumu nasıl kanıtlarım?” diye soruyorum. Yazık değil mi bana, doğru olanı yaptığım için cezalandırılıyorum göz göre göre.

 
demek ki en uzun kalacağın ülkeden değil ilk giriş yapacağın ülkeden alacaksın şengeni


  • cekilmis gayfe  (12.05.15 14:36:19) 
Schengen vize yönetmeliği uyarınca, birden fazla Schengen bölgesine seyahat edecek kişilerin, vizelerini, asıl gidecekleri ülkenin temsilciliğinden almaları gerekmektedir. Asıl gidilecek ülkeyi,en fazla kalınacak ülkenin gün sayısı belirlemektedir.


  • crescent  (12.05.15 14:41:25) 
almanyadan al, oraya girip cikmis gibi görümeceksin. ordan fransaya gidip orada daha uzun süre kaldigini kim anlayacak ki?


  • kucukharfler  (12.05.15 15:56:25) 
Işte ben de onu soruyorum, kim anlayacak, nasıl anlatacağız? Bu çoktan olmuş bitmiş bir olay, tur şirketi kurala göre Fransa’dan aldı ve üzerinde bir güzel Almanya damgası var. Bu vize 3 aylıkken sonraki tek girişli geldi, üstelik ticari vizeydi. Benim sorum bundan sonraki başvurularda kuralına uygun davrandığımı nasıl kanıtlayacağım? Mülakatta mı söylemeli? Dilekçe mi yazmalı?


  • crescent  (12.05.15 16:15:11) 
evet bu benim de aklıma takılan bir konu. ben de benzer şekilde çok ülkeli bir tura katılmıştım ve en çok kalınacak ülke hollanda oldugu için hollanda vizesi ile almanya'dan giriş çıkış yapmıştık. şimdi ise italya'ya gideceğiz. bugün vize başvurusu için evraklarımı verdim, bakalım ne olacak... sanırım stutgart ve düseldorf havalimanları vergi açısından avantajlı oldugundan tur şirketleri bu noktaları seçiyor ancak almanya'dan transit geçip konaklayacağınız ülkeye karayolu ile gidiyorsunuz. gelişmeleri yazacağım buraya.


  • orient blue  (12.05.15 16:57:37) 
yunanistan'ın bosna hersek elçiliğinde çalışan bir arkadaşım ne olursa olsun ilk giriş yaptığın ülkeden alacaksın vizeni demişti.


  • cekilmis gayfe  (12.05.15 23:18:44) 
@cekilmis gayfe: İstanbul – Yunanistan Vize Uygulamaları Resmi Ortağı Kosmos Vize’nin sayfasında tam öyle demiyor:

www.kosmosvize.com.tr

Yunanistan Schengen vizesi ana şartları:
Ana konaklama yeriniz (en uzun süreyi geçireceğiniz Schengen ülkesi) Yunanistan ise veya;
Schengen ülkelerinde kalış süreniz aynı, ancak Yunanistan, Schengen alanına ilk giriş noktanız ise.

Birden fazla Schengen ülkesi ziyaret edilecek ise hangi ülkenin temsilciliğinden başvuru yapılması gerekmektedir?
Schengen vize yönetmeliği uyarınca, birden fazla Schengen bölgesine seyahat edecek kişilerin, vizelerini, asıl gidecekleri ülkenin temsilciliğinden almaları gerekmektedir. Asıl gidilecek ülkeyi,en fazla kalınacak ülkenin gün sayısı belirlemektedir.
  • crescent  (13.05.15 10:56:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.