[]

kpss 2015 çıkmazı

ben "düz memurluk" için sınava girecektim ama kpss b grubu için sınav yapılmıyormuş. sadece a grubu ve öğretmenlik için sınav yapılacakmış.

şimdi ben aöf işletme mezunu olarak sadece gk-gy oturumuna girersem atanma ihtimalim çok mu az olur ? sadece bu oturuma girenler için alım yapılmayacak mı?

alan sınavına girmenin bir avantajı var mıdır ?

alan sınavına girdiğimde kitapçıktaki bütün soruları mı çözmem gerek yoksa sadece kendi alanım olan işletme'deki 30 soruyu mu?

bilenler cevaplandırırsa sevinirim.

 
Alan için üç oturum: gy-gk, pazar sabahki iktisat-maliye vs., pazar öğleden sonraki işletme-çeko vs.

Alan için 120 tane puan türü var, tüm puan türlerinin hesaplanması için üç oturuma da girmeli ve ek olarak yds'ye girmiş olmalısınız. Hepsinin hesaplaması farklı; mesela biri gy-gk'nin %60'ını hesaplayıp kalanını da iktisat-maliye vs.den alıyorken, diğeri işletmenin %30'unu iktisadın %20'sini yabancı dilin %10'unu.... diye gidiyor. Bunlara ösym'nin sitesinden ulaşıp fikir edinebilirsiniz.

Çok fazla puan türü ve giriş için bunları isteyen kurum mevcut, ama yalnızca gk-gy ile neler yapılabilir bilemiyorum.
  • o my god they killed kenny  (12.05.15 14:35:42 ~ 14:35:51) 
ben yds'ye de girmedim.
bu ne saçma sapan bir sistem anlamadım ki.

  • bu iste bir yalnizlik var  (12.05.15 14:54:56) 
Gerçekten öyle, tam olarak çözen kimse de yok.
Bakın şurada puan türlerinin yüzdeleri var, yds istemeyen puanları bulabilir, ona göre alımları araştırarak girip girmeyeceğinize karar verebilirsiniz:

www.osym.gov.tr
  • o my god they killed kenny  (12.05.15 15:01:56) 
"o my god they killed kenny" gayet güzel açıklamış ama ben de bir ekleme yapayım. zaten cts sabah sınavına herkes girmek zorunda. işletme mezunu olarak senin cts sabaha ilave olarak pazar günü her 2 oturuma da katılman gerekir. böylece hesaplanacak puanlarının sayısı ve başvurabileceğin kurum sayısı doğal olarak artacaktır. mümkün olduğunca her testi çözmelisin. yani puanlarının hesaplanması için mutlaka her bir testte işaretleme yapman şart. yani işletme mezunu da olsan iktisat mezunu da olsan bir fark yok. hukuk maliye muhasebe iktisat öncelikli olmak kaydıyla olabildiğince fazla net çıkarman gerekiyor. tabi 120 puan türünün hepsinin hesaplanması için de yds puanının olması şart.

sadece gk-gy ye katılmayı da ben şöyle biliyorum: buralardan puan alırsın ama yanlış değilsem bu puan türlerinde alım yapan kurum sınavlarına katılman gerekiyor tıpkı diğer puan türlerindeki gibi. ama kurum sınavlarında da genelde yine hukuk iktisat muhasebe vs soruluyor.

edit: cevabını yeni gördüm yds puanın yokmuş . o zaman yds gerektirmeyen hangi puan türleri var o na göre araştırırsın.
  • desktopu  (12.05.15 15:06:33 ~ 15:10:57) 
şimdi baktımda haziran ayında e-yds varmış.
fakat bu sınavlar için çok az kontenjan ayrılıyormuş. yani her isteyen katılamıyor.
bu nasıl bir iştir arkadaş.
  • bu iste bir yalnizlik var  (12.05.15 15:22:59) 
E yds 140 lira ayrıca.

İşletme mezunu olarak sadece gk gy oturumuna girersen bi tek p3 puanın hesaplanır. Onu da hic bi yerde kullanamazsın.
  • elorelia  (12.05.15 15:45:12) 
ydsye girmediyesen yds ağırlığı olan puan türleri hesaplanmaz. p3 puanı çift yıllarda geçerli. alanda sadece işletme yaparsan puanın hesaplanmaz. diğerlerini de yapmalısın ki bu kuruma göre değişir.


  • i'm a dreamer  (12.05.15 16:01:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.