[]

öğrenim kredisi enayilik?

14 bin lira borcum var devlete bu öğrenim kredisi nedeniyle. 1 sene ödedim, ondan sonra işimden ayrıldığımdan 2 senedir falan ödeyememiştim, hazirana biraz para toparlayayım da faiz işleyen kısmı ödeyeyim, ondan sonra da yavaş yavaş taksitleri tekrar ödemeye başlarım diyordum. bugünse devletin iş adamlarının milyonlarca euroluk vergilerini affettiğini okudum.

şimdi soruyorum size ben kendimi sıkıştırıp bu borcu ödeme planı yapmakla enayilik mi yapmış oluyorum? yemin ediyorum çok zoruma gitti. haziranda düğün yapacağım, masrafın haddi hesabı yok, ona rağmen ödeyecektim borcumu. yine ödemek istiyor, onlar şerefsiz diye ben de şerefsiz olmak istemiyorum ama çok zoruma gidiyor arkadaş. ne yapayım, ödeyeyim mi? önümüzdeki bir kaç sene yurtdışında yaşayacağım, ödemezsem ne olur?


 
ödemelisin. borç bu, vicdanın rahat olması lazım.


  • enkolaykullaniciadi  (12.05.15 13:33:07) 
faize af gelmesini bekle çok istiyorsan ama ana parayı öde, adı üstünde kredi en azından o kadarını yap.


  • fransizkalanadam  (12.05.15 13:37:38) 
bir gece ansızın, bankadaki hesaplarına gelir idaresi başkanlığı, e-haciz işlemi uygulayabilir. öyle bir riski var.

o vergi borcu silinen iş adamları ''güçlü'' sen zayıfsın, aranızdaki fark bu. devlet seni bekler bekler, sen de faiz affı gelir diye beklersin, sonra devlet çat diye hesaplarına bloke koyar. sen o riski alabilecek güçte değilsin ki.
  • wilhelmwasmuss  (12.05.15 13:53:19 ~ 13:58:04) 
başkaları öderken sen yiyodun, sen ödüyeceksin ki başka ihtiyaç sahipleri nasiplensin. zamanında yerken iyiydi boşver elin ne yaptığını. öde kurtul.


  • bana da mi lolo  (12.05.15 13:59:56) 
faiz affı bekleyebişirsin ama ödememek pek bana göre değil.borç ödemeke enayilik değil. seinide dediğin gibi o şefersizse sen olmak zorunda değilsin.


  • kuzey li  (12.05.15 14:03:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.