selamlar,
öncelikle değerli yanıtlanırınız için teşekkür ederim, sanırım cihazlarımı yazarsam daha net sonuçlar alırım zira sonuca ulaşamadım hala.
şöyleki;
bose companion 5 2+1 multimedya sistemim var. bu sistemin içerisinde dijital işlemci mevcut ve bu işlemci sanal olarak çevresel ses veriyor. fakat bu sesi (efekti) alabilmek için usb audio kablosu (lpt) kullanmak gerekiyor.
televizyonun usb girişleri de ses arayüzlü olmadığı için televizyona bose kolonlarımı 3.5mm jack üzerinden bağlıyorum. stereo ses alıyorum fakat, film izlerek çevresel ses alamıyorum.
ben de şöyle bir yöntem geliştridim, bose kolonları 3.5mm jack ucunu rca ya çevirip bu çevirdiğimi adaptör vasıtası ile toslink ile televizyona bağlarsam (dts çözücüm var) hoparlörlerden usb ile bağlamama gerek kalmadan çevresel ses alabilirim.
yoksa alamaz mıyım, aldığım çeviricinin linki aşşağıda;
www.ebay.comacaba usb audio arayüzünü toslink'e çeviren bir aparat mı işimi görürdü ?