[]

satılık ev- kiracı ilişkisi

merhaba,
içinde kiracısı olan bir tane evimiz var. bir takım sebeplerden dolayı satmayı düşünüyoruz.
kira kontratı ekimde bitecek.
kiracı kontrat bitmeden ve ev satılmadan ben çıkıyorum diyebilir mi? bir kaç yerde okuduğuma göre bu durumda çıkıyorum ben derse kalan kirayı isteme hakkımız varmış sanırım. bir bilgisi olan var mı?

 
kiralananın el değiştirmesi tek başına kiracıya ya da malike fesih hakkı vermez. evet süresinden önce feshederse geri kalan kira bedellerini ödemekle yükümlü kiracı.


  • dahili meddah  (12.05.15 10:21:49) 
Size bir tavsiye kiracı evden çıkmadan 'satılık' yazısını astırmayın, bizim kontratın dolmasına 2 ay varken adam geldi astı yazıyı eve girenin çıkanın haddi hesabı yok ki bazen tartışmalar bile yaşandı o yüzden biraz evde oturanı düşünün.Ben ev sahibiyim istediğimi yaparım egolarını bırakın. Unutmayın ki o kontrat sürecinde evi kullanma hakkı kiracıya ait, kiracı istediğine evi gösterir istemediğine göstermez, elinizi kolunuzu sallaya sallaya gitmeyin (aynı durumu yaşadım ve yaşıyorum da)


  • verbanadüşlerimi  (12.05.15 10:28:22) 
paraya mı ihti,yacınız var? kiracınız karun mu, çok mu zengin yani?
bir ay önceden çıkacağını söyler ve çıkar, bu tür şeylerde arada iyi niyet vardır. niyetinizi bozmayın. sözleşme (kira kontratı) seneliktir kirada artış olmaması için.
belki başka bir durumda adamın bir yakını öldü apar topar taşınması gerekecekti, bu durumda da para mı alacaktınız adamdan?
  • aithra  (12.05.15 10:39:22) 
verbanadüşlerimi,
kiracı istemediği sürece göstermez onu biliyorum. zaten her gün 50 adam getirmeyeceğiz evi göstermeye. onun bilincindeyiz merak etmeyin. sonucta oturan o ve müsait olduğu zamanı bekleriz o kadar da öküz değiliz :)

aithra,
durumu bilip bilmeyen kişilerin böyle atarlanmasına da hastayım:) keyfimden satıyorum evimi zaten. dediğiniz tarzdaki durumlardan bahsetmiyorum farkındaysanız. iyi niyet tabi ki vardır ama bu da karşılıklıdır.
  • 65 derece  (12.05.15 11:25:22 ~ 11:25:38) 
65 derece, valla ev sahipleri evin tapuları onlarda olduğu için istediklerini yapabileceklerini sanıyorlar sizde onlardan olmayın.Adam evi satıyım bir an öncede ne olursa olsun düşüncesiyle bakıyor kiracıyı düşünen falan yok kısacası adam cebini düşünüyor


  • verbanadüşlerimi  (12.05.15 11:28:16 ~ 11:29:42) 
evi satacagını söylemişsin kiracında kendine ev bulmuştur çıkmak istiyordur gayet normal.. siz kiracıyı strese sokarken iyi adam çıkmak isteyince kötü. ben olsam ben de aynı şeyi yapardım ben ortada kalacagıma sen kal yani..
bunun üstüne bir zahmet geri kalan parayı da almayın

  • en_birinci  (12.05.15 11:33:36) 
Kiraci beni fazlasiyla strese sokuyor zaten ben onu sokmadigim halde.
Tapusu bende diye kiracinin da sahibi degilim ama bir de nasilsa kiraciyim diye istedigimi yaparimcilar var. Simdiye kadar herhangi bir sey soylemedik zaten, ben de kirada oturuyorum sonucta. ama beklenmedik bir durum cikti ve gercekten nakite ihtiyac var su anda. Soruya cevaptan vermeyip atarlanacak olanlar cevap vermesin bi zahmet. Sanki tum kiracilar iyi tum ev sahipleri de kotu. Yapmayin lutfen

  • 65 derece  (12.05.15 11:44:57) 
umarım adil davranmayı becerirsiniz


  • verbanadüşlerimi  (12.05.15 11:54:36) 
Ben de onu istiyorum. Amacim cikacaksan parami ver demek degil zaten. Ama kendisi biraz sorunlu malesef ve ben de sadece haklarimi bilmek istedim. Yoksa evim var banane yapacak degilim. Her sey karsilikli iyi niyette bitiyor. Satmak zorunda olmasaydim istedigi kadar strese soksun ilgilendirmezdi, ilgilendirmedi de simdiye kadar zaten.


  • 65 derece  (12.05.15 12:10:57) 
kiracının isterse ekim'e kadar oturma hakkı var,

kiracı kontrat bitmeden çıkmak isterse -ve sizinle karşılıklı anlaşma yoluna gitmeden yaparsa bunu- tabii, sözleşme sonuna kadar olan kirayı talep edebilirsiniz.

siz illa vereceksin o kirayı diye diretirseniz ve kiracı da inatçılık yaparsa, siz eve baksın diye müşteri getirdiğinizde, evi göstermez, müsait değilim bakamazsın falan filan der, uğraştırır.

siz anlaşma yoluna gidin. çok çok zor duruma düşmeyeceksiniz geri kalan kiraları istemeyin, işin pratiği bu. dikleşirseniz kiracı lehine olur durum, misal adam ekim olmadan evi boşalttı, ekim'e kadar olan kirayı da vermiyorum ulan dedi. ihtarname çekersiniz, mahkemeye verirsiniz, 3-4 aylık kira için uğraşırsınız da uğraşırsınız yani belki 1 yıl belki daha fazla, anlamı kalmaz.

edit: zaten, kira talep etmek gibi amacınızın olmadığını söylemişsiniz. kısaca adamın evden erken çıkması durumunda kanuni haklarınız var ama, öyle hemen sonuçlanmaz. pratikte siz uğraştığınızla kalırsınız. ev bulduğunda çıkabilirsin diyin, o da eve bakmaya gelenler olduğunda uğraştırmasın. zaten adam depozit versiyse, son kirayı onun yerine sayar filan. şurda sizin zaten alabileceğiniz kira ağustos'a kadar.
  • wilhelmwasmuss  (12.05.15 12:21:28 ~ 12:25:28) 
şahsi eleştiri gelince cevap hakkı doğuyor :)
belki de siz anlatamıyorsunuz? atarlanma derken anlattığınız şeye verilen cevap hoşunuza gitmediyse insanları "atarlanıyorlar" diye isimlendirmeyin.
kiracınız da sizin istediğinizi yapmak zorunda değil. demek ki kişisel bakış açınız yanlışmış genel olarak :)
  • aithra  (13.05.15 12:45:44) 
benim sorduğum soruyla alakasız bir cevap vermiştiniz. hatta cevap bile vermeden paraya mı ihtiyacınız var diye sormuşsunuz. bir insan malını neden satar? karşıdaki kişiyle aradaki sorunları bilmeden duyuruyu açanı hemen suçlu durumuna düşürmek buranın genel özelliği. çıkarsa paramı alırım demiş miyim? böyle bir hakkım var mı diye sormuşum sadece yapacağım dememişim. karşılıklı atışma olması durumda buna hakkım var mı diye sormuşum.
bence benim bakış açımda değil de sizde bir detayı bilmeden savunma durumu mevcut.
:)
merak ederseniz, derdimi anlattım, nedenleriyle beraber (burada size açıklamak zorunda olmadığım nedenlerimi) ve iyi niyetle anlaştık.
  • 65 derece  (14.05.15 16:59:30 ~ 16:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.