[]

Kuru kayısı

Az önce yıkamakla ilgili bir şey okudum bunun hakkında. Kuruyemişçiden alınan kuru kayısı yıkanmalı mı?
-lütfen "kuru" kayısıyı niye yıkayalım ki gibi cevap gelmesin-



 
kükürtle kurutuldukları için yıkanması gerekir diye düşünülmüş olabilir..ama ne farkeder ki?


  • oblomov  (05.09.09 23:33:50) 
biz siyah olanlarından alıyoruz ve her zaman yıkarız. zaten yıkarken üzerinden kum gibi bi şeylerin çıktığını göreceksiniz. yoksa yerken gıcır gıcır gelir ağzınıza. bi de yapış yapıştır böyle toz kaplıdır zaten. mutlaka yıkayıp havlu kağıtla güzelce kurulayın.


  • quasiromantic  (06.09.09 00:24:42) 
yıkayın kardeşim, ben malatyalıyım

ve evet günkurusunu tercih edin
  • Karluk  (06.09.09 02:24:31) 
yıkamayın, ben de malatyalıyım.
yıkanınca tadı kaçıyor, yeme usulü bile kurudur onun.

  • alchemistt  (06.09.09 03:12:13) 
malatyalı arkadaşıma sordum,
kuru kayısıyı niye yıkayalım ki cevabı verdi ben onun yalancısıyım.

  • phonex  (06.09.09 09:22:21) 
yıkanmış kayısıların kızgın güneş altında kurutulmasıyla üretiliyor içinde hiçbir kimyasal yok ama açık hava sonuçta tozdan börtü böcekten etkilenir nihayetinde. ben yıkamadan yemeyi tercih ediyorum alchemistt in dediği gibi tadı kaçıyor yıkayınca ama yerken de dikkat edin börtü böcek çıkıyo bazı bazı :))


  • bakteric  (06.09.09 10:58:21) 
arkadaş günkurusunu yıkamadan da çok yedik, bi şey olmaz. ki insanın biraz pisliğe ihtiyacı da var bağışıklık sisteminizi ana kuzusu yapmayın. ama yok ben senin gibi dalında balında yiyemiyorum istanbula gelene kadar ne pis herifler ellemiştir "kayısının kilosu kaça" diyerek çerezcide dersen hemen yıka tabi.

ben de malatyalıyım, evet, yukarıdaki de bendim. ama yıkayacaksan yıka yıkamayacaksan yıkama kükürt içinse zaten fazla kükürt geçirip geçirmemeleri önemli üstündekini de yıka her türlü üstünde de kaldıysa zati direk kükürt yemiş olursun.

gidiyorum.

Ekleme: yukarda tadı kaçar demişler doğrudur, siz ikimizin dediğini birleştirin (thundercats miydi) yıkayın bi güzel ama sonra yemeyin, bekleyin, kurusun.

dediğim gibi sarısı için kükürt gerçeği, gün kurusu içinse "fazla ellenme" gerçeği her daim vardır.
  • Karluk  (06.09.09 12:03:32 ~ 12:05:18) 
Yine ekliyorum:
her gün kurusu iyi değişldir, akıllı tüccarımız napar, gün kurusunu ıslatıp satar ki ağır çeksin (şerrrefsizler evet) bana bi 5 kilo günkurusu hediye gelmiş (akraba makraba değişl 7 kat yabancı tarafından) herneyse içinde kurumamış gün kurusu çıktı, ağır çeksin diye hibnelik etmişler.

şmdi normal kurumuş bi gün kurusunu yıkasan yine tadı o kadar bozulamaz.
  • Karluk  (06.09.09 16:14:56) 
malatyalıların cevabını dikkate almayın, yıkayın. çünkü nereden geldiğini bilmiyorsunuz. üstüne kedi köpek mi işedi, kuş mu sıçtı bilmiyorsunuz. malatyalı adam kendi kayısısını kendi kurutuyor gözünün önünde, temizliği de pisliği de kendi biliyor. çarşıdan alıyorsanız her halt olabilir onda, yıkayın.

ben de kendi bahçemdeki şeftaliyi ağaçtan kopartıp yiyorum yıkamadan. gözümün önünde büyüyüp yetişen şeftali. temizini kirini ben biliyorum, ben görüyorum. ama manavdan alsam yıkıyorum.
  • kibritsuyu  (07.09.09 09:20:59 ~ 08.09.09 11:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.