[]

cilt temizleme/makyaj sorusu

merhaba,makyaj ve cilt temizliği konusunda çok iyi değilim,makyaj yapmayı seviyorum ama makyajdan anladığım:eyeliner(süremiyorum düzgünce), maskara, allık, göz altı kapatıcısı ve ruj.ama hafif ve düzgün yapmayı beceremiyorum.iyi görünmüyor,bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir,marka tavsiyesine de açığım.ten rengim buğday,gözlerim ve dudaklarım yüzümdeki en belirgin yerler,burnum azıcık geniş,ufak bir yüzüm var denilebilir,göz altlarım mor.

cilt konusuna gelince anladığım kadarıyla önce yıkama jeli/köpüğüyle yıkama ardından tonik ve nemlendirici sürmem gerekiyor günlük.maske ve peeling ne işe yarar,ne sıklıkla yapılmalıdır?t bölgesi hafif yağlı kalanı kuru sayılır cildimin.bir de sivilce sorunum yok ama burnum gözenekli ve yanaklarımda ufak ufak beyaz şeyler var sivilce değil.marka önerisi de olur,neler kullanmalıyım cilt bakımı için?çok uzun sordum affınıza sığınarak,pek çok yerde çok şey okudum,ama genellikle marka reklamından geçilmiyor bloglarda.çok teşekkür ederim.


 
Soruya tam cevap degil ama yuz temizleme jelinden önce makyaj temizleme suyuyla silmenizi tavsiye ederim. Jel derinlemesine temizlik icin, makyaji çıkarmak icin degil. Garnier tavsiye ederim, pahali degil ve basarili.


  • anneboleyn  (11.05.15 14:58:54) 
eyeliner konusunda tek yöntem sürekli tekrar. bir de ince fırçalı eyeliner yerine jel eyeliner veya dipliner deneyin. jel eyeliner için maybellene, dipliner için golden rose iyidir. bir de eyeliner çekerken iki dirseğinizi de zemine dayayıp destek alın.

maskarayı tek kat sürün. kirpik diplerinden uçlara doğru sağa sola tarayarak sürün. böylece yapışmalarınıönler daha doğal durmalarını sağlarsınız.

ruju gündelik makyajda dudaklarınıza şöyle bir sürün ve parmaklarınızla pıt pıt yaparak yedirin. fazlasını almış olursnuz böylece.

göz altı kapatıcısını da hafif bir elle uygulayıp nemli bir süngerle yedirin. daha doğal bitiş sğlarsınız. mor göz altları için turunculuk barındıran göz altı kapatıcılarına bakın. garnier'nin göz roll on bb kapatıcısı bence günlük makyaj için çok ideal mesela.

bunun yanında cilt alt tonunuza uygun renklerde fondöten ve kpatıcı seçmeniz lazım. damarlarınız mavi ve morsa soğuk (cool) (pembe), yeşil ve morsa sıcak (warm)(sarı) alt teniniz vardır. bunlara dikkat edin.

cildiniz yağlı ise mat bitişli ürünleri, kuru ise su bazlı ürünleri tercih edin. karma ise t bölgesine pudra uygulayarak kullanın. alacağınız fondöteni çenenizde, boyunla birleştiği bölgede deneyin.
  • in pyjamas  (11.05.15 15:11:02 ~ 15:12:21) 
cildiniz karma cilt. sabah akşam yumuşak bir temizleyici ile yıkayarak bunu kontrol edebilirsiniz. la roche posay'in effaclar diye bir temizleyicisi var, tavsiye ederim. yine aynı serinin yağlanma yağmayan kremleri var. eczanelerde sorup öğrenebilirsiniz.

sıralama jel, tonik krem şeklindedir. ama makyjınız varsa önce bir makyaj çıkarıcı ile makyajınızı çıkarmanız gerekir. garnier makyaj temizleme suyu, neutrogena göz makyajı temizleyicisi, bioderma mcillare su falan hep bu iş için. önce makyaj çıkar, sonra temizlme jeli ile yüz yıkanır. sonra tonikardından nemlendirici

eğer maske peeling yapmak istiyorsanız bunları ne seıklıkla yapmanız gerektiğini siz karar vereceksiniz. bunları banyodan sonra buhar ile açılmış gözeneklerle yapmak maksimum fayda sağlar. banyodan sonra jel ile yüzünüzü yıkadıktan sonra peeling yaparsınız. ardından da o beyaz noktalar için kil maskesi. tamamen temizledikten sonra tonik ve nemlendirici.

peeling için çok büyük granüllü şeylere gitmeyin, cildinizi çizer tahriş edersiniz. yüzünüzü ovarken ellerinizi fazla bastırmayın ayrıca. bunun için bioderma hydrabio'nun peeling'i güzeldir. tahriş etmez, kurutmaz. kil maskesi için de çok para vermenize gerek yok, ürünlerin içerikleri aynı çünkü. dermokil güzel mesela.

reklam yapan burada da var. ama yine de sizin gibi sorunları olanların yaptıklarını görebilirsiniz en azından. kullanıcı yorumları ağırlıklı. bi göz atın bence: www.suslusozluk.net
  • in pyjamas  (11.05.15 15:27:16 ~ 15:28:21) 
yanaklarındaki ufak beyaz şeyler yağ bezesi, onlar tonikle geçiyor.

kendine güzel bir yüz temizleme jeli al, karma ciltler için olanı. çünkü cildin normal karma bir cilt anladığım kadarıyla. akşam eve gidince ya da sabah kalkınca yüzünü bunla temizlersin. sonra da tonikle silersin. tonik cildi temizlemekten çok sıkıştırmaya yarıyor. makyaj temizleyen tonikler daha kremsi, cildi sıkılaştıran tonikler genelde sıvı gibi oluyor bu arada. ikisi farklı şeyler olabilir.

bunun dışında maske, peeling vs. sürekli kullanılan şeyler değil, haftada bir yapsan yeterli. kreç maskesi misal, karma ciltler için güzeldir. banyodan önce deneyip banyoda ılık suyla komple temizleyebilirsin.
ayrıca cldini sürekli sıcak suyla yıkama, duşta yeterince sıcak suyla gözenekelrin açılıyor.
dayanabildiğin kadar soğuk suyla yıka yüzünü, gözeneklerin kapansın işte.

çok makyaj yaan biri olmadığımdan sana güneş koruma faktörlü bir bb krem almanı öneririm, hem pudra hem fondoten erini tutuyor. yüzüne uygulayabilrisin ya da sadece göz altı için de kullanabilirsin. yüzüne bunu sürmek istemezsen göz altın için bir şey alabilrisin.
ben ce makyaj için tam siyah olmayan koyu gri gibi bir kalem ya da rahat kullanılan kalem eye-liner kullanabilirsin.
ruj yerine de lip stick kullanabilirsin.
allık seviyorsan hafif bir şey bulaiblirsin.

cilt olayları genelde genetik, illa şunu şunu kullan diye kendini şartlama.
sadece temiz bırakman yeterli.

yüzüne makyaj yapıyorsan akşam eve gelince yüz temizleme jeliyle temizle mesela, bu yeterli.
bir de, 25 yaşından sonra nemlendirici kullanman senin iyiliğin için, çok hoşlanmıyorsan banyodan sonra kullansan da yeter. yine cilt tipine ya da sevdiğin markaya göre bir şey alabilirsin.
temizleme jeliyle nemlendirici ve tonik aynı markanın seti de olur, set olunca daha ucuz oluyor.
gençler genelde avon ya da nivea kullanıyor.

bir de, annenin yüzünü incele. mesela benim annemin göz altı kırışıklığı problemi var, yaşı 60a yakın ama göz altından fire vermiş misal. o nedenle uzun srüedir göz altı kremi kullanıyorum. bu geleceğe yatırımdır aslıdna.
sen de böyl bir gözlem yap. işte mesela annenin çok ince ve derin çizgileri bir arada mı? o zaman cildi kuru vs. nemlendirici kullanman yararına demek.
vs. vs.
  • aithra  (11.05.15 15:47:00 ~ 15:48:05) 
cilt temizliği için dermokozmetik ürünleri tercih edebilirsiniz.
cildiniz karma sanırım.benim cildim yağlı,o yüzden la roche posay'ın effeclar ve bioderma'nın sebum serilerini kullanıyorum.t bölgeniz haricinde bu ürünler kuruluk yapabilir belki, o yüzden bu markaların karma cilt tipi için önerdiği ürünleri inceleyebilirsiniz.
haftada bir maske ve haftada 2 kere peeling uygulanabilir bence.bir de güneş kremi önemli.leke sorununuz varsa(sivilce lekesi vs) çok daha önemli.
(hamilton every day face spf 50 kullanıyorum.)

makyaj için youtube'daki makyaj videolarını izleyebilirsiniz.
günlük makyajdan gece makyajına kadar hem ürün tavsiyeleri hem de uygulamaları detaylıca oluyor.
ben "gökçeslife" ve "merve özkaynak" ın videolarını takip ediyorum örneğin.

kendi kullandığım makyaj markaları da yazayım;
fondöten: make up forever hd
pudra: the balm sexy mama
bb krem: Maybelline pure bb krem
kapatıcı: mac studio finish concealer
allık: Mac ürünleri
eyeliner: cok sık değiştirsem de su aralar urban decay ink for eyes
rimel: mac ürünleri
far paleti: urban decay naked 2
Ruj : mac ve revlon ürünleri
  • demoniclewinsky  (11.05.15 15:47:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.