[]

sadece bi fikir

şimdiii gelecekte insanlığı su sıkıntısı bekliyor olacak.Norveç'in tohum sakladığı gibi biz de Anadolunun birçok yerinde kaynak suları var ve bu sular her gün boşa akmakta bu boşa akan suları mesela günde 1000 damacana şeklinde stok yapsak ve soğuk bi yerde saklasak başta söylediğim gibi norveç(yanlış biliyor olabilirim) gibi bir büyük bir depo olsa ve biz de yapsak. sizce yapabilir miyiz?




 
iyi güzel de
bekleyen su yosunlanır tadı bozulur, kötü kokar vs :S en yararlısı su kaynaklarını tasarruflu kullanmak gibi

  • girl in a coma  (05.09.09 20:10:52) 
sonra suyu olmayan 5küsür milyar insan gelir bizi ziker, bence kötü fikir, su yoksah ep beraber ölürüz işte güzel güzel


  • alchemistt  (05.09.09 20:20:30) 
soğukta ve iyi kapatılırsa(maksat sıkmak değil şişeleme felan işte) bozulmaz.

evet böyle bişi de var savaş zaten çıkacak ne biliyim pislikten ölmektense su içinde ölmek daha güzeldir :P
  • paintov  (05.09.09 20:26:13) 
su döngüsü diye bir şey var :-) mesele var olan suları alıp stoklamak ya da stoklamamak değil


  • Karluk  (05.09.09 20:35:16 ~ 20:35:28) 
onlar boşa gitmiyor devirdaim oluyor sanki, şişeleyip sonra eli boş kalmayalım:)


  • min el garaib  (05.09.09 20:37:01) 
zaten bütün suyu alıp stok yapalım demiyorum bir sürü kaynak var hemde azar azar yaparsak su döngüsünede zarar vermemiş oluruz


  • paintov  (05.09.09 20:43:40) 
mersindeki bağ-bahçe sahipleri (yukarı köylerdeki) kendilerine yetecek ebetta havuzlar yapmışlar. bu havuzlar ise yağmur suyu veya yakındaki derelerden pompalanan sular ile dolmakta. eskiden yoktu neden yapıldığını sorunca işlerini artık allah'a bırakmadıklarını söylediler su sıkıntısı olduğu zamanlarda hemencecik bu ufak havuzlardan sulamak için temin ediyolar.

işi biraz büyütecek olursak gayet mantıklı herkes kişisel girişimleriyle içme değil de kullandığı suları depolayabilir. suyun muhafazasını sağlayacak sistemlerin oluşturulması pek de zor değil. 5-10-20 tonluk plastik su depoları zaten hali hazırda satılmakta ve pek de pahalı değiller. bu depoları doldurmak için gereken su da kar ve yağmur sularıyla mümkün.

bahsettiğimiz olay sadece geçici bir çözüm çünkü doğanın dengesi bozulduğu vakit depolayacağımız sular pek işimize yaramaz kanımca en azından ısrafı önler diye düşünmekteyim.

sivastaki bağ evimde 10 tonluk su depom toprağa gömülü olarak iş görmekte.

www.askonteyner.com
  • bakteric  (06.09.09 11:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.