[]

Yakın zaman önce bir iş ilanına başvuru yaptım herşey iyiydi lakin mail adresime şirket şu soruları atmış saçma geldi bana soruları bende aradım neden mezhep sorulmuş diye bişeyler söyledi işte biz büyük bir şirketiz falan siz demek küçük şirketlerde çalışmışınız koç olsa neler sorar filan sizce ne yapayım şimdi bilemedim
İsim Soy isim:
Telefon ev:
Telefon Cep
Açık Adresiniz:
Tc. Kimlik No:
Doğum Tarihi:
Memleketiniz:
Dini İnancınız:
Varsa Mezhebiniz:
Medeni durum: Bekâr / Evli / Boşanmış / Nişanlı / Sözlü:
Başvurduğunuz Pozisyon
Nedeni: İlgilendiğim alanlar olduğundan
Yaşam Şekliniz: Aileyle Yaşıyor vb…:
Referanslarınız:



1- Önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi düşündüğünüz hedefleriniz neler?

2- Kişilik yapısı olarak bu sektöre uygun olduğunuzu düşünüyor musunuz?

3- Kişiliğinizin en belirgin özellikleri neler?

4- Dışa dönük müsünüz?

5- Yazma ve yazışma becerileriniz var mı?

6- Kitap yazmayı yada uzun yazılar yazmayı sever misiniz?

7- Halkla ilişkiler mesleği teknik olarak insan ilişkileri mi demektir?

8- Sosyal bir kişi misiniz?

9- Sosyal hayatınızda neler yapar sınız?

10- Dinlediğiniz ve takip ettiğiniz sanatçılar kimler?

11- Açılışlar – Kokteyller ve Gala gecelerine katılır mısınız?

12- Modayı ve modacıları takip ediyor musunuz?

13- Çalışkan mısınız? Hareketli dinamik işlere uygun musunuz?

14- Sigara alışkanlığınız var mı? Tercih ettiğiniz bir marka?

15- İçki alışkanlığınız var mı? Tercih ettiğiniz bir marka ?


16- Kendi kararlarınızı kendiniz mi alırsınız? Yoksa herkese danışır ondan sonra mı alırsınız? Kendim alırım ama çevremdeki olayları gözlemleyerek onlardan ders çıkartarak ona göre alırım.

17- Kariyer planınız nedir? Bu planı nasıl yaptırdınız?

18- Sosyal olarak da hareketli bir iş ve yoğun tempoya ayak uyduracak bir kişilik yapısına sahip misiniz?

19- Çalışacağınız iş memuriyet işi değil bu iş için uygun bir yapıda mısınız?

20- Konser- Festival vb işlerin organizasyonunda olmak zaman ve mekân olarak sizleri yoracaktır bu konuda düşünceleriniz neler gerektiğinde organizasyonlar il dışında ve ülke dışındaysa bizle çalışma şansınız olmayabilir. Bunları çok iyi düşünüp irdeleyip mi başvurunuzu yaptınız?

21- Zaman zaman il dışında düzenlenecek festival ve organizasyonların içinde olmak sizi ve ailenizi rahatsız eder mi ?

22- Hataınızda gerçekleştirmeyi düşündüğünüz sosyal bir proje var mı?

23- Bir proje gerçekleştirip bütün basının sizden söz etmesini istermiydiniz? Bu proje ne olabilir?

 
Memleketin kurumsal firmalarının kurumsallık anlayışı elemanının her şeyini bilmek demek ki. Koç falan hakikaten bu kadar detayını bilmek istiyor mu bilmiyorum ama tamamen saçmalıktan ibaret.

Boş bırak o bölümleri geç. Ama işe çok ihtiyacın varsa, seçim yapma durumun yoksa yaz gitsin. Çok merak ediyorlarsa bilsinler ne yapacaklarsa o bilgiyi.
  • osurdum  (11.05.15 13:26:46) 
direkt ayrımcılığa gitmişler. din nedir, mezhep nedir ya? esas küçük şirket onlarmış. insan kaynakları kendi işlerini hafifletmek için de alttaki soruları hazırlamış belli ki, onlar niye var orda senin de o soruyo sorman lazım aslında ama genelde bu tip şirketler alttan almaz.

bu işe gerçekten ihtiyacın varsa bilemem ama sanki bu şirket yanlış bir seçimmiş gibi geldi bana :(
  • loveinaflipbook  (11.05.15 13:41:18) 
koç'ta mezhebini soran ikcıyı işten atarlar, üstüne dava bile açarlar. bu tarz kurumsallıktan nasibini almamış şirketler her zaman bu ayağı yapar. "bize laf söylüyon da koç'ta sabancı'da böyle böyle oluyor" geyiği hiç bitmez bu insanlarda. ciddiye alma, onlar da biliyor koç'un böyle bir şey sormayacağını. ben olsam cevap vermezdim. ama bu durum bu işe ne kadar ihtiyacın olduğuyla alakalı. cevap vermediğin için en baştan önyargılı da yaklaşabilirler sana. aman başıma bi iş gelmesin, bu işe ihtiyacım var diyorsan cevapla. ama ben olsam bu soruları sorarak sıçıp, üstüne de "koç da yapıyor yea" diye sıvayan bir yerde çalışmam.

hele hele bu aptallıklarına "biz büyük şirketiz, siz hep küçük yerde çalışmışsınız" gibi bir kılıf uyduruyorlarsa kesin kaç. işe ihtiyacın varsa da bir yandan aramaya devam et. bu zihniyetteki şirketler emeğini sömürür, karşılığını vermez, utanmasa üstüne para bile ister senden. onlar büyükmüş, sen hep küçük yerde çalışmışmışmışsın. he ak... büyük şirketlerde bu soruyu soran kişi linç edilerek kovulur
  • ack3000  (11.05.15 13:42:33 ~ 13:45:01) 
Türkiye gibi bir yerde hele hele sorulması zaten ayrı bir durum neyse bu soruların cevaplarına göre beni çağıracaklarmış ayrıca birde işe girince eski iş yerlerinden referans mektubu isteyeceklermiş


  • dilem  (11.05.15 13:49:58 ~ 13:50:20) 
koç ve sabancı grubunun mülakatlarına girdim, hiçbir şekilde dini inanç ya da mezhep sorulmadı. sorulamaz da. hani alttaki kişiyi tanımaya yönelik sorular neyse, onlardan da abuk sabuk şeyler var tabi. içki alışkanlığınız var mı ne demek ya? alkolü hemen bir "alışkanlık" olarak gören kesimin ne olduğu belli. ne yapacaklar senin hangi içeceği tüketmeyi tercih ettiğini? etin yanına şarap içmek ile ayran içmek arasında ne fark allah aşkına? ayran alışkanlığı mı olmuş oluyor şimdi ayran tercih eden insanın? "siz hep küçük yerlerde çalışmışsınız belli ki" bu ne ya??? sinirlerim tepeme çıktı. işe alma yetkileri var diye her insanla istedikleri gibi konuşabileceklerini sanıyorlar heralde.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (11.05.15 13:58:23) 
böyle şeyleri yazılı olarak değil, sözlü mülakatta sormak bile yasak. insanlar çıldırmış.


  • freya  (11.05.15 14:10:35) 
sinir oldum. nasıl, nereye yapılır bilmiyorum ama şikayet et bence. sormaya hakları yok.


  • snape i başından beri tanırım  (11.05.15 14:17:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.