[]

derisiz yerde deri gene oluşur mu

2 hafta önce bisikletten düştüm, dirseğimde yaklaşık 1 tllik bozuk para büyüklüğünde deri kalktı, sıyrılmadı ama bildiğin kalktı. o esnada yarayı yıkadık ve sonrasında kalkmış deriyi tekrar üstüne yapıştırdık korusun diye.

aradan zaman geçti, ellerimdeki yaralar falan iyileşti. dirseğimdeki yaranın üzerindeki ölmüş deri ise kurudu ve sertleşti, arada batikon ve rivanol ile pansuman yaptım ama derinin altında kalan bölgeye çok iyi temas etmiyordu herhalde.

sonra da bu niye iyileşmiyor ya diye(kazadan 10 gün kadar sonra) üstteki ölü deriyi çekiştire çekiştire kopardım, biraz kanadı, altında yara neredeyse olduğu gibi duruyordu, bir deri çıkma alameti görünmüyordu pek. belki de koparırken iyileşmekte olan deriyi de kopardım, bilmiyorum.

daha sonrasında bu yaranın üzeri kabuklandı. ama koyu kırmızı renkte olur ya yara kabuğu, bununki sarımtıraktı. hafif bastırınca az az iltihaba benzeyen sıvı çıktı sarımtırak. acaba rivanol çözeltisinden dolayı mı sarı bu dememe pek kalmadan, pansuman yapa yapa bu kabuk da gazlı beze yapışa yapışa çıktı, belki de kabuk değil de ihtihaptır zaten.

neyse artık birkaç gündür dirseğimde çıplak bir yara var. batikonla silip eczaneden aldığım thiocilline diye antibiyotikli bir merhemi sürüyorum ve sarıyorum. ama bir iyileşme belirtisi yok gibi. ama yara güzel pembe oldukça sağlıklı bir görünümde, iltihaba benzer bir şey yok.

bu yara iyileşir mi acaba?

 
yaranın hava alması gerekiyor iyileşmesi için. hava almasını engellemişsin.


  • ie  (11.05.15 12:11:33) 
o yara elbet iyileşir ancak orda iz kalır, baştan çok yanlış yapmışşsınız. hoş öyle yapmasaydınız yine iz kalırdı ancak şimdi biraz daha belirgin olur.

iz dediğim de orası muhtemelen pembemsi bir renkte kalır. normal deriden görünüşü farklı olur. hani yanık izleri olur ya onun gibi bir şey.

ayrıca siz en azından bir sağlık ocağına gidip kolunuzu gösterin bi. sarı iltihap falan olması kötü olmuş. siz ne olur ne olmaz bi gidin daha kötü olmasın (daha kötüden kastım orda çukur oluşmasından kangrene kadar yolu var siz düşünün artık).

geçmiş olsun
  • yemrem  (11.05.15 13:16:27) 
batticonu yaranin uzerine degil etrafina surun. antibiyotigi yaranin icine surmeye devam edin. dirsekte oldugu icin surekli hareket halinde. bu nedenle gecikmistir kapanmasi. kapanir kapanmasina ama biraz daha sert bir deri ile kapanir. iz sorunsa kalmamasi icin de merhemler var


  • fallopian  (11.05.15 13:17:51) 
iyileşir tabi ki. lütfen hiçbir şeyi koparmayın ve yarayla uğraşmayın artık. sadece temizliğini yapın. 2-3 gün sonra biraz iyileşmeye başlayınca madecassol kullanabilirsiniz. hücre bölünmesini arttırır ve iz kalmasını çok iyi önler.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (11.05.15 14:05:19) 
o yara iyileşir de iz kalır. eğer çukurlaşmışsa o şekilde kalabilir. O üstteki kabuk örtüyor sonra onun altında yeni deri şekilleniyor. Onu yolarak işleri uzatmışsınız. Nasıl kullanacağınızı fallopian anlatmış. Ben Bactroban tercih ederdim. Eğer sulu bir yara değilse Madecassol, Fito kremlerle hızlandırabilirsiniz. İz sorunsa Contractubex.


  • Lim5  (11.05.15 14:09:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.