[]

Millet ezbere mi yaşıyor, sorun bende mi?

Etrafımdaki herkes hayatının rotasını çizmiş. Okulu bitirdikten sonra mba yapıcam, amerikada master yapıcam, bilmemne eğitimleri alıp vsvsvvs. Böyle şeyler.

Ben ise ne yapacağımı bilmiyorum. Sorun bende mi anlamadım. Çok düşünmek gerek diye düşünüyorum ve de para odaklı bakmıyorum hiçbi şeye. Yani amacım çok para kazanayım değil, kafam rahat olsun istiyorum (mumkun deil biliyorum). Ne düşünuyosunuz, sizce bi yol çizmem lazım mı acilen? 1 sene sonra okul bitiyor.

Not: mühendislik

 
(bkz: yav he he )

o rotasını çizenlerin %5'ten az bir kısmı rotada kalabilecek onların da %80'i ne kadar boktan bir rotada olduklarını farkedip yeni rota çizme peşine düşecek.

sen yine planla mba'ini (ki mba için 3-4 yıllık iş tecrübesi gerek en az) ya da lisansütü masterını falan zarar gelmez.
  • croswell  (11.05.15 10:29:34) 
Ben yapmayi sevmiyorum çunku yasamadan bilemiyorum hic bi seyi. Yani 0 planli olmak sikinti veriyo bana daha cok. Yapmak istedigimi dusundugum bi kac sey var ama bilmiyorum yine de.


  • cemlemikonusuyorsun  (11.05.15 10:33:42) 
insanlar bence de biraz ezbere yaşıyor... birbirinn taklidi çoğu hayat... çoğumuz asıl istediğimizi yapmıyoruz da, önümüze sunulanı, lanse edileni, pazarlananı yapmak durumunda kalıyoruz...
galiba biraz daha sakin olunmalı. hiçbir şey kaçmıyor esasen.

  • pinkket  (11.05.15 10:43:08) 
bazi insanlar kariyer konusunda hirsli olup belirli yerlere gelmek icin cabaliyorlar. Bunun icin de bir rota kurmadan olmaz tabi ki. hedefin icin neler gerekli bunlari belirleyip bunlari gidermeye calismak bence normal. bazisi bunu gercekten yapmaya calisir bazi insanlar da bunlari taklit edip oyle hedefleri varmis gibi gostermeye calisir.

ben mesela bes sene sonra su konumda olmam lazim diye cikmadim yola. isimi dogru yapmaya calistim. kendimi yeterli gordugum zamanlarda beni ileriye tasiyacagini inandigim seyleri yaptim. bir yonetici unvanim yok ama kendimi basarili goruyorum. aslinda bu da goreceli bir sey.
  • oshamahue  (11.05.15 11:00:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.