[]

Vatan Partisi'nin 152 adanın işgali üzerinden siyaseti

bu konuda detaylı bakamadım ama google da aratınca genelde Vatan Partisi ve onun yayın organları Aydınlık-Ulusal Kanal üzerinden haberler geliyor, objektif olmayabilir diye açıp okumadım ama bu konuda başka yayın organlarında da bir habere rastlamadım, çapraz sorgulama yapabileceğimiz Türkiye'nin dış politikasında bu konuya yer veren akademisyenlerin ya da farklı kuruluşların, o da olmadı ben bu konuyu iyi biliyorum diyorsanız kendi görüşünüzü de sunabilirsiniz, görüşlerini palaşabilir misiniz? Aslında beni bu Partinin seçim kampanyasından ziyade ilk bakışta büyük öneme sahip görünen bu işgal olayının neden farklı yayın organları tarafından verilmediği, belki de benim takip ettiklerim arasında yok ya da gözden kaçırmışım.




 
sadfasdgfdsagasdf çok komik bu perinçek.
12 adalar denilen yer ege adalarının bir bölümüdür. mesela midilli 12 adalarda değildir. güneydoğu ege adaları 12 adalardır ve 12 adalar da aslında 12 adadan çok fazladır ama 12 büyük ada olduğundan 12 ada denilir.
bu ön bilgiden sonra 12 adalar trablus savaşında italya işgaline uğrar ve uşi anlaşmasıyla italyanlara bırakılır. sene 1911. adalar 1945 yılına kadar italyanın kendi öz malıdır. nasıl ki kıbrıs 1960 yılına kadar ingiliz malı olduysa bunlar da öyleydi. 1945 yılında yunanistan 2. dünya savaşının galip bir devleti olarak mağlup taraf italyadan 12 adaları istedi. onlar da zaten bize uzak al senin olsun diyerek yunanistan'a verdi.
yani vatan toprağı geyiğinin en son yapılacağı yerlerden biri. batum veya musul için ağlasan anlarım da 12 adalar olmaz moruk.
bu saçmalığa diğer yayın organlarında neden yer verilmediğini anlamış olman gerek değil mi?
  • cekilmis gayfe  (10.05.15 21:04:32) 
İnternetten bakındım şimdi, bahsedilen 2004 sonrasında belli başlı kayalık sorunlarıymış. Ada(island) değil islet olarak literatürde geçiyorlar ve 16 adetmiş. Türkiye muhalefeti, bu de facto işgale ses etmeyen hükümeti eleştiriyor şeklinde haberler.

greece.greekreporter.com

www.todayszaman.com
  • protector  (10.05.15 21:14:32 ~ 21:15:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.