[]

kedimiz cisini ortaliga yapiyor

1 haftadir bizde olan uc yasinda chinchilla kedimiz 1 kere koltuga iki kere de haliya cisini yapti. Hanim gormeden hepsini cabucak sildim, gorse kapinin onune koyar. Daha once bir kere de banyoya buyuk tuvaletini yapti. Artik saklayamayacak duruma geldim, duyuruyu da esim uyurken yaziyorum hizlica cevap verin olur mu?

Not: kumu var ve gorecegi yerde, arada ona da yapiyor.


 
Yeni ortama alıştığından olabilir. Bir de erkek kediler bazen bir şeye sinirlendiğinde yapıyor sağa sola.


  • once  (10.05.15 17:50:34) 
mama ile kumunu farklı yerlere koyun.
örneğin kumu kuytu yere alın.
banyo olabilir, balkon olabilir.
  • teknikekip  (10.05.15 17:53:35) 
daha önceki duyurunuzda da aynı şeyi söylemiştim, yeni bir ortama giren çinçilalar bunu yapar son derece normal. bir haftada geçecek bir şey değil ilk birkaç ay sabretmeniz lazım. eğer eşiniz bunu sorun edecekse size alışmadan yuvalandırmanız en hayırlısı olur.


  • mutevazi  (10.05.15 18:36:32) 
"çişini yaptığı yerleri temizleyin mümkünse çamaşır suyu ile fln ve o bölgede kendisine mama verin, yemek yediği yere pislemez " diye bir yazı okumuştum. bir de koca karı ilacı gibi olabilir ama kedinin burnunu çişini yapacağı toprağa sürtmek gibi bir inanış var.


  • sutu seven kamyoncu  (11.05.15 12:12:52) 
(git: 333853)

şu duyuruda kuma alıştırmak için farklı bir yöntem denenmiş. okumanızı öneririm.
  • corneillus  (11.05.15 12:20:34) 
öncelikle çamaşır suyuyla falan silmeyin. mama yediği yere de işeyebilir gayet ayrıca. kedinin burnu da işediği yere sürtülmez, o köpeğe yapılan bir şey ki son derece batıl, sadece hayvana işkence etmeye yarayan sonuç alamayacağınız bir şey köpekte bile. kedi kumunu biliyor, oraya işiyorsa eğer bunu geçirmek için yapabileceğiniz bir şey yok.

bir ihtimal sistit/nefrit/böbrek taşı vs olabilir, hekiminize çiş götürün test yapılsın bir.
  • mutevazi  (11.05.15 17:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.