[]

Ankarada inşaat mühendisi olmak

selam sayın duyurucular.

Bu sene odtüye yapım yönetimi ve mühendisliği dalında yüksek lisans yapmak istiyorum. Başvurumu yapacağım ve zannediyorum alınabilirim.

Benim sorum şu; bu yüksek lisansı yaparken ankarada çalışmam lazım, yoksa geçimimi sağlayamam. Ankara merkezli kurumsal firmalar benim gibi yüksek lisans öğrencilerini alır mı acaba? Onlar almazsa 1750-2500 lira maaş bandında ofis olarak işe girme olasılığım nedir? (Hafta içi 1veya2 gün işe gidememe olasılığı yüksek) Ayrıca Ankara piyasasını bilmiyorum pek.

Soruyu sormamdaki amaç, eğer bu maaşı alamayacaksam ankaraya taşınıp yüksek yapmamın pek anlamı olmayacak, yurtdışında çalışmayı seçebilirim bunun yerine.

Fikir, bilgi veya yorumunu belirtmek isteyenler lütfen cevaplasın.

İyi günler


----evet alese girdim bugün :)----

 
senin yerinde olsam yurt dışında çalışma fırsatını değerlendirirdim. eğer iş bulabiliyorsan yüksek lisansı salla. yüksek yapacağına 2 yıl yurt dışı iş tecrübesiyle çok daha iyi yerlere gelirsin. üstelik dolarla maaş alacaksın, dolar olmuş 3 lira. iyi para biriktirirsin, tecrübe de cabası.


  • iyi dedi  (10.05.15 16:24:56) 
yurtdışına gitme şansım var ama tecrübesiz olarak gitmek istemiyorum, ankarada hem tecrübe kazanmak hem de yüksek lisans mezunu olmak istiyorum. tecrübe sahibi olsam bi dk durmazdım :)

@iyi dedi
  • vincentvega  (10.05.15 16:29:36) 
inşaat mühendisi bir meslektaşın olarak sana yurtdışına gitmeni tavsiye ederim. gerçi yüksek yaparken çalışma imkanın da olabilir ama çok geniş bir yelpazede olur mu bu bilmiyorum. otdü de yüksek yapmak ilerde sana çok kapı açabilir ama deneyim bence her zaman bir tık önde gibi. özellikle yurt dışında güzel işler yapılıyor. iş güvenliğine riayet ediliyor, ne biliyim düzgün projelerde çalışıyorsun kıytırık saçma sapan konut projelerinde değil. bazen benim de başımı alıp gidesim geliyor yurt dışına ama biraz tecrübe de istiyorlar. off vincetvega bizim işler çok b*ktan dostum ya. git yurt dışına 2-3 yıl kal para biriktir gel burdan ev al evlen çoluğa çocuğa karış, ya da orda biriktirdiğin parayla gel burda bi bmw al fln ne biliyim.

edit : ahah :D olm farkettim de ideoloji karmaşası yaşayan çocuk gibi olmuş biraz :D idare et bugün işte biraz stresliyim :D
  • sutu seven kamyoncu  (11.05.15 12:41:12 ~ 12:42:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.