[]

Koşarak Spor Yapmaya Giriş 101

Merhaba,

İyice saldım bu sıralar..Baktım daha 1 ay önce giydiğim kıyafetler olmamaya başlayınca sporun zamanı geldi dedim.. Sadece kilo derdi de değil..Hem daha zinde olurum, düzene girerim vs. diye..

Amaaa...

Ben bir GYM insanı değilim. O yüzden evimin yakınlarında koşabileceğim yürüyebileceğim yerler var. Yeşil, temiz, sakin..

Uzun zaman sonra ilk defa spor yapacağım (gülmeyin) nasıl bir program onerirsiniz.. Nelere dikkat edeyim.. Çıkacağım koşucağım işte ama illa ki püf noktaları vardır.

Tek başına böyle düzenli koşmaya çıkanların her konuna ne olursa tavsiyelerini merak ediyorum.

 
Hiç spor yapmamış veya uzun zaman spor yapmamış biriysen "Çıkayım koşayım" olmuyor ne yazık ki. Öyle yaparsan 2 dakika sonra oksijensizlikten yıkılır kalırsın. O nedenle ilk hafta yürüyebildiğin kadar yürü kondisyon yükle, 2. haftadan sonra koşmaya başlarsın.


  • angelus  (10.05.15 15:13:33) 
programını su prensıp uzerıne kur; her gun bı oncekı gunun %10 fazlasını kos. Ve murakamı nın kosmasaydım yazamazdım kıtabını oku


  • rentts  (10.05.15 15:25:03) 
benim bu konuda hicbir teknik bilgim yok ama ben de boyle aa nasi yapsam nasi kossam diye dusunup insanlara sorarken gittim bir cift kosu ayakkabisi aldim, zaten 2 de bacak var, kosmaya basladim, gayet kosuyorum, once hafif tempo kosuyorum sonra boyle biraz isinip terlemeye baslayinca biraz arttiriyorum tempoyu, sonra yavas yavas dusurup biraz yuruyorum sonra biraz daha hafif tempoyla eve donus falan. tabi sure yavas yavas artiyor, bir de nefesi dogru kullanmayi biraz ogreniyosun.


  • yonge and bloor  (10.05.15 16:05:09) 
nefes alma olayı, ciğer kapasitene göre tempona göre değişir tabii ama 5 sn nefes alış 2 saniye tut 3 saniyede bırak şeklinde yani zamana göre olmaz tabii ama adım sayabilirsin,
yavaşça al az tut hızlıca bırak, bir süre daha dayanmanı sağlıyor.
vücudunda biriktirdiğin her cins sakatlık, doğuştan gelebilecek yamuklukların olumsuz etkileri falan bu dönemde ortaya çıkacaktır. hafif aşağı eğimlerde koşarak hafif yukarı meyillerde tempolu yürüyerek falan başlamak daha iyi daha sürdürülebilir daha kalkınmacı bir başlangıç.
  • kargn  (10.05.15 16:19:25) 
İyice yürüyüp ısındıktan sonra ilk güb bile interval yapabilirsin bir sağlık sorunun yoksa. Intervallerde yüklenme illa uzun olacak diye bir kaide yok. 10 saniye koşup 50 saniye yürüsen bile olur. Yeter ki yoğunluğu zamanla arttır.


  • arnold schwarzeneger  (11.05.15 08:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.