[]

Maddiyat?

Selam duyuru,

Uzun bir aradan sonra şu vakitte yazıp da dertleşeyim dedim.

Az önce nişanlımla buluşmadan geldim. Büyük bir ihtimalle ona maddi anlamda veremediğim bazı şeylerden dolayı nişanı atacağız gibi. Umarım atarız da zaten. Zararın neresinden dönülse kar değil mi zaten? Hayır anlamadığım maddi durumum zaten çok şükür iyi ama onun istediği kadar iyi değil sanırım.

Gönül işi olarak açmadım duyuruyu zira soracağım soru gönül işi değil. İnsanlar neden bu kadar maddiyatçı. Yani belli bir seviyeye kadar anlarım. Mesela temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonrasını diyorum. Çekirdek bir aile, borçla da olsa bir ev alınmış, iyi kötü bir dört teker sahibi ve az buçuk da kendini geçindirebiliyor.(aslında bunlar bile fazla ama neyse) Bir insan ne kadar yemek yiyerek midesini doldurabilir ki? Üstelik çıkan şeyin kokusu pek fark etmiyor. Bir ev sahibi iken neden kendini paralayıp daha fazlasını ister? Son nehir kuruyup son balık öldüğünde mi paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak? O bir üst model arabanın ona en fazla 3 ay haz verecek olduğunu bilmiyor mu? Güzellik, görünüş gerçekten önemli olsaydı (bana göre) Miranda Kerr gibi bir hatun bırakılır mıydı?

Kafamda deli sorular...

 
bilmiyorlar demekki.


  • tosunpasa  (10.05.15 03:24:08) 
bu tür insanların gözü de doymaz dünyaları da versen mutlu olamaz. sen zaten nişanı atmazsan o atacak ya da mutsuz bir evlilik ya da boşanma. herkesin hayattan beklentisi farklı. uzak dur.


  • monkey  (10.05.15 03:27:30) 
Hacı öyle yetişmiş demekki. Ağaç yaşken eğilirmiş senin kızı yaş odunla döve döve eğitmişler demekki. Ne diyeyim. Allah sabır versin takma kafana. Bazı insanlar böyle.


  • banabirmasalanlatbaba  (10.05.15 03:28:48) 
Demek ki hiç sevmemiş sizi, boşverin ucuz kurtulmuşsunuz.


  • neferkitty  (10.05.15 03:31:19) 
Nişanlanmadan önceki maddi durumun sonraki halinden çok farklı değilse seni bu açıdan zorlaması ve ilişkiyi bu boyuta taşıması hoş olmamış, yol yakınken dön bence.


  • Unorthodox  (10.05.15 03:50:31) 
ya kanka o kadar haklısın ki
www.youtube.com

sen büyük bir hatadan dönmüşsün daha ne istiyon sabah namazını kıl şükret. içim burkuldu be bu putu 100 dollar bill olan insanların ta amlarına koyayım ulan
  • patr  (10.05.15 04:55:41) 
ya o kadar haklisin ki. erkek versiyonu da çok fazla bunların fazla kafana takma diyeceğim de çok yuzeysel olacak.. İnsanlar böyle abi gerçekten sevenler emin ol değil. Her şeyin en iyisini isterler isterler isterler...


  • rubiks cube  (10.05.15 06:10:49) 
Herkes cok haklisin demis ama isler bu noktaya gelmeden aklin neredeydi?

Buyuk ihtimal nisandan once de maddiyatci biriydi nisanlin. Ya da sen yeterince tanimadan hayatini birlestirmeye karar verdin.

Maddiyatci diye o suclu degil, degilsin diye sen de degilsin. Beraber olmazsiniz olur biter. Herkes kendi kafasina gore birilerini bulur hayatina oyle devam eder

Yanlis kisileri hayatiniza alip sonra gelip burda edebiyat yapmayin.
  • la noix  (10.05.15 08:32:48) 
hata sende arkadaş.

illa evleneceğim diye tanımadığınız insanlarla evleniyorsunuz. olmadı, zamanla tanırım diyorsunuz. toplum huzurunda evliliğin rolü, ekonomide istihdamın rolüne benzer. ne kadar mutsuz evlilik o kadar mutsuz bir toplum demektir. mutsuz toplumun içindeki çekirdekçik olan mutlu bekar insanlar da bu genel mutsuzluktan en çok zarar gören insanlar olurlar. bu tarz mutsuz evlilikler yüzünden toplum o kadar zedeleniyor ki nedenleri arasına eğitimin alt birimleri olan her şeyi koyabilirsiniz.
  • m murphy  (10.05.15 08:55:22) 
İstemenin üst sınırı yok.


  • roboute guilliman  (10.05.15 09:30:23) 
@la noix ve m murphy

Gençler haklısınız, hata bende. Zaten ben de hatanın daha çok bende olduğunu biliyorum. Önceden her şeyi yeterince açıkladım ve kabul edildi sandım ama öyle değilmiş. Ayrıca bunları bu aşamaya gelmeden önce de bilmemin imkanı yoktu. Bu süreç çok enteresan. Kesinlikle bu dönemde olayları dışarıdan olduğu gibi göremiyorsun. Her şeyi iyiye yoruyorsun ama karşındakini tanıyamıyorsun. Bunu evlilikten sonra farkedenler de var, benim gibi nişan aşamasında da.

Maddiyatçı olduğu için haksız mı, değil. Herkesin kendi kararı ve yaşam stili. Sonuç olarak herkes hayatına mutlu olacağını sandığı şekilde devam edecek ama hiç bir zaman bunun garantisi yok.

Bir de buraya gelip dert yanma deniliyor. Nereye gideyim arkadaşım? Hiç mi konuşmayalım, dert anlatmayalım, içimizi dökmeyelim?
  • Evocati  (10.05.15 09:36:01) 
cek vur sevaptir


  • partizan  (10.05.15 09:46:58) 
Direkt hatalı sensin diye suçlamayacağım seni. Sevmişsin, hayatını birleştirmek istemişsin. Biti kanlanmak diye bir deyim vardır. Seninle beraberken 3-5 şey gördüyse daha fazlasını da istiyor olabilir. Bu tip insanlar da var. Bırak, senden daha zengin bi adam bulsun. Senin için en hayırlısı bu çünkü. Nişanı atmak, bir yola girmişken vazgeçmek sana zor gelebilir ama bir de evlendikten sonra boşanmak var.. O daha sancılı ve paragöz bi hatunsa senin mal varlığını da silkeler. At yüzüğü kurtul


  • bilmemkacincinick  (10.05.15 10:29:20) 
hak verme ya da vermeme durumundan bağımsız olarak cevap veriyorum.
eğer söylediklerin tamamen doğru ise (yani nişanlın hep "daha" fazlasını istiyorsa) evlendikten sonra da isteyecek ve bu sefer memnuniyetsiz bir hayat süreceksin. ayrılsan nafaka ödemek zorunda kalabilirsin (yasal mevzuatı bilmiyorum). Nafaka ödeyecek gücün bile olsa "daha" çok isteyen bir insana göz göre göre bile isteye sokağa atarcasına para vermek makul gelecek mi?

  • rakicandir  (10.05.15 10:57:31) 
Bazı insanlar parayı sever
kimisi hastalık ölüm kalım der biriktirmeyi sever
kimi gösterişe meraklıdır lüksü sever hava atmayı sever
kimi kendini garanti altına almak ister gelecek korkuttuğu için sağlama almak ister
ilişkide önemli olan paylaşmak ve ikinize ait bir yuva kurmaktır
elinde yarım ekmek varsa onu koyarsın sofraya Mühim olan karşı tarafın onun yarım ekmeği vardı benle bunu bölüştü demesi ve kendince bi kuru soğanı ikiye bölmesidir
bazısı evdeki bi somuna tamah etmez pirzola ister
bazısı da pirzolayı kendine saklar eşine bi kuru ekmeği çok görür
her ikisi de kötü
  • isimmisimyok  (10.05.15 12:59:09) 
Edit : seninki ekmeği beğenmeyip pirzola bekliyor
benimki pirzolayı dolapta istifleyip benim yarım ekmeğimi mideye indirip sen ne halin varsa gör diyor
kolay gelsin zor işiniz
  • isimmisimyok  (10.05.15 13:01:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.