[]

Kenan Evren Turk Islam Sentezi

Darbe sonrasi icraatleri ve soylemleriyle devleti Turk Islam sentezinde bir cizgiye oturttuguna dair suphem yok. Bir tarihci olarak dogru metodlarla yaptigim arastirmalarla bundan eminim.

Peki:
1- Neden Turk Islam Sentezi?
2- Sizce kendisi de o cizgide miydi ki?
3- Bu milleti en kolay bu cizgide mi dizayn ederim dedi acaba?
4- Turk Islam Sentezi fikrime katiliyor musunuz? Aksine bizi Allahsiz kitapsiz yapti mi diyorsunuz?


Lutfen ideolijik degil, muspet cevaplar olsun.

Tesekkurler.

 
malumun ilamı, dostum bu.

türk islam sentezi 12 eylül'ün resmi ideolojisidir.

bedelini soru soran insanlar ödemiş, kalan mallar bizim olmuştur.

mesele şu ki, buralarda pek bir kimsenin yakın tarih bildiği yok.

çok sövdükleri bugünü, bugünün idareciliğini bu yüzden hakettiklerini de bilmiyorlar.

burayı boşverin, gülen ne diyecek, ona bakın yarın.
  • e haliyle  (10.05.15 02:18:26 ~ 02:19:01) 
Dİktatör olmak için genelde din kullanılır. Yüzeysel bir cümle ama ona bağlıyorum.

Dini sözde elde gidecek diye neler neler yapmış o insanlar sonuçta, kimleri katletmiş, saldırmış.
  • Cursed Chico  (10.05.15 02:19:07) 
benim tarihçiliğim yok ama
herhalde ABD öyle istediği için? o zamanlar TSK'nın iç yönetmeliklerini filan çeviren bir abimiz ABD ordusunun zenci askerler filan ile ilgili emirlerinin bile aynen TSK için çevrildiğini çok komik emirler olduğunu anlatmıştı ordu resmen ABD köpeği olmuş, herhalde bunun ordunun başındaki kişinin bilgisi olmadan olması mümkün değil?

ayrıca madde 3 de bir diğer mantıklı açıklama bu coğrafyada ümmet-millet geleneği canımıza okuyor işte. Allahsız kitapsız yaptı demiyorum ama bir müslüman olarak bunların türk islam sentezinin taaaa... diyorum!

kendisinin bir fikri var mıydı ki? kendi fikriyatı, vicdanı, iradesi olan adamlardan daha az korkarım ben. asıl böyle kuklalardan oluyor çoğu olan. tabi istisnası var.
  • niye ama  (10.05.15 02:22:29) 
kürsülerde ayet okuyan, uçaklardan dini yazılı kağıtlar döktüren, din derslerini zorunlu yapan, cami yapımlarını ve imam hatipleri coşturan, cemaatleri destekleyen, yök'ü inşa eden bir zihniyet (burada erdoğan'dan değil, doğrudan evren'in şahsından bahsediyoruz) kimi, nasıl allahsız yapabilir? adam ölmeden badem gözlüymüş... şahane.


  • e haliyle  (10.05.15 02:51:00 ~ 03:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.