[]

dalgiclar, esitleme sorusu

dun 5 m lik ilk dalisimi gerceklestirken sil kulqgim esitlenmedi. sag kulagimdab tiss sesi gelmesine ragmen sol kulaktan cok az bir citlama geldi boyle oluncada dalamadim. bildigim kadariyla kulakta bir problemim yok. acaba ben mi beceremedim? bir nedeni yada caresi var mi?




 
*eşitleme yapmanız gerektiğinde yapmayıp kaçırmış olabilirsiniz. direkt -örneğin- 5metreye inip kulak eşitlemeye çalışırsanız yapamaz veya kulak zarına zarar verirsiniz. çünkü iki eşitleme arasındaki derinlik arttıkça eşitlemek zorunda olduğunuz basınç da artar.

*girp, nezle, sinüzit gibi üst solunum yolu hastalığınız varsa, östaki borunuz tıkalı olabilir, bu yüzden eşitleyemiyor olabilirsiniz.

*bazı kişilerde kulak zarı hassasiyeti az olabiliyor ve basınç artışlarını hemen farkedemiyebiliyorlar, eşitleme ihtiyacı duyduğunuzda ilk başta belirttiğim gibi eşitleyememiş olabilirsiniz.

önerim kesinlikle zorlamayın, vereceğiniz bir zarar uzun süre sizi dalıştan alıkoyabilir. çözüm olarak da önce bir kbb doktoruna gösterin.
  • dysbaricosteonecrosis  (09.05.15 19:42:07) 
Öncelikle doktorunuza danışınız.

Öksürüyorsanız, boğazınız veya burnunuz tıkalıysa yine olmayabilir.

Daha dalışa başlamadan tekneye bindiğinizden dalış noktasına gidene kadar sık sık karada eşitleyiniz.

Suya girdiniz, bc'nizi boşalttınız dalmaya başladınız, kafanız suyun altına girer girmez ilk eşitlemenizi yapın. Daha sonra eşitleme ihtiyacı duymadan sürekli yapınız. Tik gibi olsun, sürekli eşitleyin kulağınızı,ü hissetmeye beklemeyin.

Ama öncelikle bir kbb doktoruna danışın, gösterin kulağınızı. Ayrıca deneyimli sizle süreklki uğraşan, her probleminizde yanınızda olacak bir eğitmenle dalış eğitimi alın.
  • yatagants  (09.05.15 19:47:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.