[]

kiraya zam oranı

1000 liralık bir evin kirasına ne kadar zam gelmeli, ev sahibi 1100 diyor sizce bu %10 oran normal mi




 
Ev sahipleri genelde %10 düşünürler, hatta bizim yaptığımız sözleşmelerde matbu hale gelmişti bu, ancak fiyat arttıkça oran işi yemiyebiliyor, o yüzden bedel üzerine konuşulunca 100 lira makul. kira artış oranları filan var baz aldıkları, o da bu değere yakındır. Ama, eğer kiranız bin lira olmasaydı yuvarlamanızı tavsiye edebilirdim 700-750 gibi mesela ancak 1000 lira olunca adama 1060 demeniz biraz ilginç gelecektir, semtle de ilgili bir durum tabi ama öğrenci değilseniz ve konu-komşu artış miktarları da buna yakınsa birde eski kiracı durumu da yoksa bence uygun.


  • mete kudur  (09.05.15 18:00:45) 
%10 normal


  • buzzlightyear  (09.05.15 18:01:45) 
aslında enflasyon oranını geçemez kanunen bildiğim kadarıyla. yani olayı uzatacam dersen haklı çıkarsın ama %10 genelde kullanılan orandır. ülke şartlarında anormal değil maalesef.


  • syozkn  (09.05.15 18:02:20) 
bedele göre değişmek suretiyle, yüzde 8 ila 15 arasında yapılıyor bugüne kadar gördüğüm/duyduğum/tecrübe ettiğim kadarıyla. zam yapmayanı da gördüm, öyle ulvi insanlar da var.


  • cevap botu  (09.05.15 18:22:45) 
bu sene içi yüzde on hukuki açıdan kabul edilebilir bir rakam


  • hepimiz uzun vadede oluyuz  (09.05.15 22:27:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.