[]

dil öğrenmek istiyorum

ingilizcem yeterli seviyede, ikinci bir dil öğrenmek istiyorum artık.
şu an elektronik mühendisliği öğrencisiyim ama veteriner olmayı düşünüyorum sınava girdim bu sene tekrar.
mezun olduktan sonra avrupa ülkelerinde çalışmak istiyorum, gideceğim üniversitenin denkliği var.
hangi dili öğreneyim sizce ben? ispanyolca seviyorum çok ama sanki pek efektif olmaz gibi geliyor.

bir de, daha önce kendi kendime öğrenme girişimlerim hep hüsranla sonuçlandı, kursa da verecek param yok, ne yapayım evde öğrenmek için? bana tavsiyelerde bulunun hadi.

 
okulundan alabiliyorsan 2. bir yabancı dil dersi al seçmeli olarak başlangıç için iyi olmaz mı, bence almanca olabilir mesleki olarak ya da senin yatkın olduğun ve sevdiğin bir dil seç


  • limoncello  (09.05.15 14:10:01) 
okula başladığım zaman sabah 8.00 akşam 17.30 dersim olacak zaten, bölümün dersleri dışında ders alacak kadar vaktim ve kredim olacağını sanmıyorum :( biz de veteriner fakültesi kampüsten ayrı bir yerde, dersi alabilsem bile ana kampüse gidip derse girmem lazım ki o da sıkıntı, neden çünkü arada iki saat boşluğum oldu ders de o araya denk geldi diyelim benim bir saatim zaten kampüse giderken geçecek :(


  • mutevazi  (09.05.15 14:12:41) 
ispanyolca neden efektif olmasın ki? bence çok doğru bir tercih. italyanca'yı da tavsiye edebilirim veterinerliğin italya'da biraz ''tutan'' bir meslek olması sebebiyle.

dili seçtikten sonra ona göre kitap/cdli kitaplar, videolar ile başlayacaksın normal olarak. biz bir arkadaşımla sırf youtube videoları ile a1 seviyesinde fince konuşmaya başlamıştık bir ara, tabi 1 sene sonra unuttuk o ayrı. ki ispanyolca gibi bir dil için de bir sürü materyal var internette. dile göre her konuda da süreki elinin altında egzersiz materyali bulundurmalısın, bir konuyu anlasan bile sürekli yazılı egzersiz yaparak oturtursun ancak. dil kitabı alırken iki kitap alırsın ya hani biri teori diğeri egzersiz kitabı olur, işte o ikinci kitap gibi bir sürü materyal edinmeni tavsiye ederim.

ek olarak o dile alışmak için bolca müzik dinle. ilk başta çok bir şey anlayamayacağın için basit şarkılardan başlayarak. müzik dinlemek dışında mesela, ben ispanyolca'yı tamamen youtube'dan sevdiğim sanatçıların ropörtajlarını sürekli izleyerek öğrenmiştim. 5 dakikalık videoyu her hafta izleyerek yavaş yavaş anlamaya başlıyordum. tabi bu örnek olarak fiil çekimlerini halledip belli bir kelime haznesi oluşturduktan sonra yapabileceğin bir şey. ardından daha uzun konuşmalara/seminerlere/filmlere geçersin. zaten ilgilendiğin bir konu olduğunda anlamak için de ekstra çaba sarfediyorsun ve inan bana çok fazla katkısı oluyor.

öğretmen falan değilim ama sayısız dil dersi aldım/kursa gittim/okulda çalıştım ve genel olarak gördüğüm öğretme yöntemleri hep bu tarzdı.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (09.05.15 14:22:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.