[]

İngilizce için İrlanda'ya gidiyorum... Gideyim mi?

Arkadaşlar seviyem advanced. Ama İrlanda'da benim dil okulunda ne işim var? Ama Amerika ve İngiltere de çok pahalı, babam memur. Ne yapacağım ben bu İngilizce'yle kendim çalışamam, kendimi disipline eden bir insan değilim.

Var mı İrlanda'ya giden? Gitmiş tanıdığı olan? Bana bir tavsiye verse?


 
gerçekten advanced isen kendini yeterince geliştirmişsin demektir, bu saatten sonra neyine tek çalışamıyorsun? konuşma pratiği dersen anlarım da kursta sana ne öğretecekler ki?


  • littlejack  (09.05.15 13:37:22) 
ingilizce kitap oku


  • benim adim kerim hepinizi severim  (09.05.15 13:39:02) 
Advanced isen niye gidiyosun +1

sonuçta advanced seviyedeki birisine günlük konuşma bence hiçbir şey katmaz, akademik bir ortama girip sürekli akademik makalelerle uğraşacak olsan, ders görecek olsan tamam haklısın dicem de şu durumda mantıksız.

ha advanced değilsen git tabi.
  • neferkitty  (09.05.15 13:41:16) 
Advancedsan gerek yok arkadaşların da dediği gibi akademik ingilizceni geliştirecek bir otama gir.


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (09.05.15 13:50:54) 
Ya kendi kendime İngilizce kitap okumuyorum, ya da durup dururken essay yazmıyorum. Bir şey olmalı ki makale yazayım, okuyayım.

Zaten eğitim dilim İngilizce ve makale okuyorum, essay yazıyorum vs.

Ama yine de İngilizce'm çok iyi olmadığı için dersleri %70 anlıyorum makaleleri %60 anlıyorum bu beni olumsuz etkiliyor ve derslerden soğuyorum. Derslerde anlamadığım yer olursa soramıyorum çünkü tam olarak anlamamışımdır diye korkuyorum. Kısaca özgüven sıfır.

Böyle kamufle bir ortamda İngilizce dil kursuna gitsem çalışırım gibi geliyor, ama çok para, yazık.

Bu yaşa gelmişim, adam olup çalışayım, ailemin parasını öyle önüme gelen yerde çarçur etmeyeyim değil mi? Beni ikna edin, lütfen.
  • damba  (09.05.15 13:54:13) 
Zaten akademik İngilizce'li bir ortamdayım :) yazın da 1.5 ay öyle bir ortamdayım, yaz okulunda. Sanırım iş hakikaten bana düşüyor bu durumda, yurt dışı çok babası memur olan biri için çok lüks kaçacak.?


  • damba  (09.05.15 13:56:11) 
karşında türk biri ingilizce konuşurken %70 anlıyorsan advanced falan değilsindir zaten. makaleleri yarı yarıya anlıyormuşsun neredeyse, insaf yani.

gideceksen git ama irlandada çok iyi ingilizce öğrenemeyebilirsin, gramerlerinde bile farklılık var zaten konuşmalarını geçtim.
ben olsam giderdim ama irlanda <3<3<3
  • mutevazi  (09.05.15 13:56:39) 
Sen önce bi toefl a filan gir seviyen gör bence, bence de advanced değilsin sonra da irlanda'ya git ama oraya gitsen de kendin çalışmadan olmaz bu işler, illaki çalışacaksın yani.


  • neferkitty  (09.05.15 13:59:19) 
%70-%60'la nasıl advanced oluyorsun yav :))) git sen müdür. advanced falan değilsin.


  • lancelot du lac  (09.05.15 14:04:42) 
Yahu 1.5 sene önce 6 almıştım ielts'ten. Bana advancede ulaşmışsındır 1.5 senedir İngilizce eğitim görüyormuşsun demişlerdisösösö :D ama 6 da iyi değildi tabii ki.

Ama gençler bu %70lik durum hocadan hocaya değişiyor, ayrıca bahsettiğim makalelerde ağır antropoloji makalelerini anlayamıyorum ama bazı makaleleri vays ne güzel yazmış diye bitiriyorum.

Yine de bence de advanced değilimdir. O zaman gidiyorum arkadaşlar. Son sözünüz bu mu?
  • damba  (09.05.15 14:09:46) 
bir yere gitmen lazım o kesin de irlanda yerine biraz daha kasıp ingiltereye ya da abd'ye yollayamazlar mı?


  • shedracon  (09.05.15 14:11:06 ~ 14:11:34) 
İngiltere'nin Amerika'nın ücreti beni aşar maalesef ailemden böyle bir şey talep edemem. Yani gönderirler ama çok zor olur. Dil okulları İrlanda'da daha ucuz, hem daha az Türk olduğunu duydum orada ama tabii ki bir İngiltere değildir.


  • damba  (09.05.15 14:22:03) 
Bence önce burdaki bütün imkanları tüket ondan sonra git yani yanlış düşünüyor da olabilirim tabi, kendi ilindeki speaking pratiği veren dernekleri (amerikan kültür, ingiliz vs gibi) araştır önce oralara katıl, otur ders çalış, bol bol ingilizce kitap oku, essay yaz onları gittiğin kurstaki hocalara düzelttir baktın gelişme yok öyle git bence, o parayı da yine kendine ileride akademik geleceğin için harca.


  • neferkitty  (09.05.15 14:30:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.