[]

biraz zor bir durumdayim

Network kursuna gidiyorum. Cts, pzr sabah. Ogleden sonraya kadar suruyor. Agustosta da askere gidiyorum. Ocakta mezun olan, elektrik elektronik muhendisiyim. Ancak 2 senelik okul, dgs, lisans vs derken geldim 25 yasina.

Bu buyuk marketlerin en cok is yapaninda bir ise girdim. Part time. Ama pek part time gibi degil. 2 gun izin. Gunde 7 7 bucuk saat markette kaliyorum. Molalar da var. Ben kurstan dolayi cok yorgun olacagimdan ve cts pzr'i tekrar ve odevlere ayirmayi dusundugum icin, daha ilk gorusmede askerlik ve bu durumdan bahsetmistim. Yani ben bu iki gun izin yapmaliyim. 7 ye dogru evden cikip 3 te gelip, direk ise gidip 9.30'a kadar kalmak istemedim yani. Hem cok yoruluyorum, hem kurs efektif olmuyor hem de ders odev tekrar. Bir de cts pzr, benim hayattaki tek sosyal eglencem ve hobim olan maclari kapsiyor. Tek. Altini ciziyorum. İckim yok, disari cikmam vs.

Ben, evet kizacaksiniz ama, calismak istiyorum evet ama hani ne bileyim. Ben boyle isler istemiyorum. Sen kimsin ki diyebilirsiniz. Kimse 3 ay icin is vermez degerini bil de diyebilirsiniz ama oyle. Bu surede anketorluge girdim, zor geldi insanlari kovalamak, kotu muamele gormek. Greenpeace turu bir stk ya girdim, o cok daha zor geldi. Zira ben insanlara yapisamam yani yapamadim. Markete girdim. Magaza sorumlusu degildi ilkten gorustugumuz, ust yoneticileri idi.

Ben isten kacmam. Samimiyim. Sorumluluk verildiyse elimden geleni yaparim. Calistigim her yerde (meslegimle alakali) hep cabaladim. Ama bende okb olmasindan mi mutevellit, yani iki ayri isin ayni anda ustune dusemiyorum. Stresten uyuyamiyorum falan. Dun gece gibi.

Ya bilmiyprum. Ben o markette, erkek olmamdan da dolayi baya calisiyorum. Agir, fiziki is yani. Tasima falan filan. Magaza sorumlusu izinleri cts pzr vermem dedi. Zar zor bugune izin aldim. Yarin is var kurstan sonra.

Ben de calismak istiyorum ama bu tur isler bana agir geliyor, zor geliyor velki de. Elimden geleni yapiyorum ve verilen her seyi yaptim. İsim bittigi an yenisini istedim. Yine yaparim. Ama cok agir geliyor. Yani aslinda benim kendi istegimx buu tur islerde calismaktansa calismamak hic. Ama o da olmuyor. Evde kalmam rahatsizlik veriyor aileme. Sonucta bosbos oturuyorum.

İslerini kucumsemiyorum. Calismak ayip da degil yanlis anlamayin. Ama bana gore degil gibi. Ben boyle calismak istemiyorum. Dun annemle konusurken ben bunun icin mi bu kadar okudum dedim. Ama uzuldum sonra da, isi, calisanlari kucumsemis oldum. Ama niyetim bu degildi. Cok saygi duyuyorum. Ama ben daha ne bileyim daha naif, daha zeka ile, daha fiziksel isin oldugu bir is yapabilirim gibi geliyor. Mutsuzum bu yuzden.

Kurs da cok onemli. Temmuzda bittiginde askere gitmeden sinava girip sertifika almam lazim. Ya aslinda diger 2 gun iznimde calisabilirim derse ama ben bi tek mac izliyorum. Yani o haftasonu benim degilse benim izne ihtiyacim yok ki. Ben hepsini haftasonu yapabilirim.

Oyle iste ya. Daraldim cok.

Sizin de fikrinizi almak istedim, belki akil belki moral vermenizi.

İyi sabahlar.

 
En önemli şeyi yazmamissin. Paraya ihtiyacın var mi yok mu? Eğer ihtiyacin yoksa çık. Bu isi begenmek zorunda değilsin. Kendini yormana değmeyecek sanki. Bu stres, vakitsizlik de cabasi.

Ama.ihtiyaç varsa başka caren yok.
  • elorelia  (09.05.15 09:23:58) 
Yani. Benim para kazanmama dair bir muhtaclik, zorunluluk yok.


  • brad pitt  (09.05.15 09:31:16) 
merhaba brad pitt. öncelikle moralini çok bozma hayatı akışına bırak. inan hiçbir şey üzülmene değmez. zaten askere de gideceksin önünde kafanı dağıtacağın daha doğrusu beyni kapatıp 1-0-0-0-1 moduna alacağın bol bol vaktin olacak.

para kazanmanıza dair bi zorunluluk yoksa ve evde kendinizi fazlalık hissedip gitmem lazım diye hissediyorsanız sizi üzecek bir işten ziyade meslekle alakalı şeylere yönelin. tamam alanla alakalı herkes kucak açmıyor ama #933866 nolu duyurundaki cevabıma bi bak istersen. para almasan bile ya da ne biliyim az para alsan bile alalınla alakalı birşeyler öğrenmiş olursun.. ben de dgs yapmıştım ve okurken yazın sırf işi öğreniyim diye bir şantiyeye girdim. talebim iş öğrenmek olduğu için para istemedim. 2-3 ay çalıştım ama onlar insaflı çıktılar ve bana para verdiler. bana deneyim olmuş oldu. bunun gibi. gidip de o çok harfli mağzada çalışacağına bir elektrik mühendisinin yanında çizim yap, işleyişi öğren daha iyi.

iş bu yazı para kazanma zorunluluğu olması durumunda kendini imha edecektir.
  • sutu seven kamyoncu  (09.05.15 10:05:23 ~ 10:06:05) 
Merhaba kamyoncu.

Evet zorunluluk yok. Ama nasil dedigin gibi bir is bulacagim. Aradim bulamadim. Akrabama bile.gittim. adam telefoNu acmadi.
  • brad pitt  (09.05.15 11:20:59) 
hocam hangi şehirdesin bilmiyorum ama önce git elektrik-elektronik mühendisleri odasına oraya iş ilanı bırakan firmalar var onların numaralarını al. hatta gitmişken odadaki çalışandan böyle böyle bir iş arıyorum kendimi geliştirecek var mı tanıdığınız diye yardım iste. olmadı mı firma rehberlerinden size yakın olan ya da gözünüze kestirdiğiniz yerdeki elektrik proje bürolarına gidip derdini anlat. 20 tane " dükkan" gezsen içinden biri ya da ikisi belki olumlu dönüş yapsa kardır. belki tanıdığına yönlendirir fln belli mi olur. sadece biraz sıkıntılı bi süreç seni çok iyi anlıyorum. böyle kapı kapı adamlarla konuş demek belki hoş değil ama belli ki çalıştığın iş seni tatmin etmiyor ikincisi de işinle alakalı birşeyler öğrenme fırsatın olur gibi. sıkıntılı bir süreç olduğunun farkındayım ama "pek muhteremler" tecrübesi olmayana da iş vermiyorlar malesef. ilk önce bi elektrik mhendisleri odasını ziyaret et sen.


  • sutu seven kamyoncu  (09.05.15 14:09:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.