[]

E kitap ve kindle hakkında yardım

Kindle paperwhite 2 alaraktan e kitap dünyasına giriş yaptım. Başlangıç olarak internette birşeyler okudum. Spesifik olarak burda tecrübelilerden yardım almak istedim.

1- pw2 hangi formatı destekliyor. Elimde ebup var sanırım cihaz tanımadı

2- en iyi format hangisi. Epup mobi vs

3- pc den kitapları nasıl yukleyebilirim

4- Format dönüştürme işini nasıl yapmalıyım. En iyi yöntem nedir.

5- cloud nedir. One drive dosyalarıma erişebilir miyim

6- Cihazda kitapları klasörlerlere atıp düzenleyebilir miyim
Şimdilik bunları merak ediyorum. Eklemek istediklerinizi yazabilirsiniz

 
Öncelikle hayırlı olsun. Bir kişiyi daha aramıza kattık.

Gelelim soruların cevaplarına;

1- pw2 her türlü okuma formatını destekler (pdf, txt, epub, mobi vs.). Fakat onu direkt olarak atamıyoruz. Atsak bile okumayabiliyor. Onun için (git: calibre-ebook.com/download) adresinden calibreyi indirmeniz gerekiyor. Calibreyi indirdikten sonra cihazı takın kitapları calibreye sürükleyin cihaza gönderin. Kullanımı kolaydır. Halledemezseniz buradayım.

2- Yamulmuyorsam en iyi format epub olması gerekiyor. Mobi biraz daha kalitesiz diye biliyorum. Teknik bilgiye hakim olan arkadaşlar düzeltirler.

3- Calibre örneğini vermiştim.

4- Calibrede format dönüştürme var oradan halledebilirsiniz. Bunun yanı sıra pdftoepub gibi google'den arama yaparsanız herhangi bir siteden bile halledebilirsiniz. Zaten cihaza alıştıkça bunlarla daha haşır neşir olacağınız için ilerleyen zamanlarda çok daha kolay olacaktır.

5- Bulut teknolojisi dediğimiz bir şey. Bunun hakkında tam bir bilgim yok ama kullanan arkadaşlar çok beğendiğini söylüyor. Mesela bir internet sitesinde bir yazı okuyacaksınız bunu hesabınıza atıyorsunuz sonra cihazdan okuyabiliyorsunuz.

6- Bu işi de calibreye bırakırsanız o işleri halleder. Cihazın içersine yazarların bulunduğu klasörleri atıyor. Zaten cihazın içiyle çok uğraşmıyorsunuz


Ek olarak : Ekşi sözlük meriktokrasi ağını takip edin. Şöyle bir yazar vardı e101010 gibi o bu işi başlatan kişi sanırım. Yazar olmadığım için tam bilmiyorum.

Kindle için yararlı bilgiler şeklinde bir site vardı orada bir çok sorunun cevabını bulabilirsiniz.


pw2 için reklam kaldırma olayı var onu da yapabilirsiniz. Hani şu kitap reklamları.

Şimdilik bu kadar.

edit : sert kapaklı bir kılıf alabilirsiniz. kılıf süper bir şey. kapağını açtığınızda alttaki düğmeye ihtiyacınız kalmıyor. kapak açıldığında cihaz açılıyor, kapağı kapattığınızda ise cihaz kapanıyor.
  • kırıkkalpleryolcusu  (08.05.15 20:47:05 ~ 20:48:18) 
hayırlı olsun, hızlıca cevaplayım. paperwhite mobi destekliyor. calibre diye program var. onla herşeyi mobiye çevireceksin. aynı program kindle ı görüyor. o programla internetten indirdiğin kitapları kindlea atabilirsin. cloudla da amazon kindle için özel mail adresine attığın kitaplar interent yoluyla paperwhiteına ulaşır. paperwhiteda klasör yok diye biliyorum, fazla kitap atınca şarj hızlı gidiyo diyorlar diye 5-6 kitap tutup, okuyup siliyorum genelde.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (08.05.15 20:47:21) 
Sözlük grubundaki kitapları aldım. Zaten ordan aşka geldim. Orda kitaplar epup formatında. Usb ile attığım pw2 kitapları görmeyince o yüzden format olayını sordum. Herkes epup olarak saklıyorken neden okumadı demiştim.

İpadle okuyordum ama pek konforlu gelmedi. Hep yoruyor. Hem de ipadde dikkat dağıtıcı çok şey var. Sadece kitap okutsun diye bunu aldım

Evet e ink ekranlarının dayanıksız olduğunu duyup kılıflı aldım. Kendi kılıfı. Çok da güzel oldu

Sanırım calibre işimi görecek. İtunes gibi bişey olmalı. Biraz kurcalayayım

Teşekkürker cevaplar için
  • efruz  (08.05.15 21:17:53) 
facebook kindle grubunu bırakayım şuraya, grubun başındaki yararlı bilgilerde neredeyse aklınıza gelecek her soru için cevap var, fazlası için grupta arama yapın veya soru olarak sorabilirsiniz. cihaz hayırlı olsun, keşfedecek çok şey var. www.facebook.com


  • dysbaricosteonecrosis  (08.05.15 22:12:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.