[]

Kedi Alerjisi

Evimizde 2 yıldır bi İran kedisi ağırlıyoruz, bir yılı aşkın süre gayet sorunsuz mıncıklarken son zamanlarda delicesine alerji baş gösterdi. Kucağıma alıyorum kollarım boynum fosur fosur kabarıp kızarıyor, gözlerim çıkmak istercesine kaşınıyor kan çanağına dönüyor, en az 15 kere hapşırıyorum, burnum resmen fışkırıyor. Ve zaman zaman gece yattığımda nefesimde bi zorluk, bi hırıltı oluyor. Kediciği tatilden tatile eve geldikçe görüyorum ama kendisi en geç 2 yıl sonra ev arkadaşım olacak. Vazgeçmek gibi bir opsiyonum kesinlikle ama kesinlikle yok dolayısıya beklediğim tavsiye "şuraya gönder buraya gönder" türünde değil, "şu ilacı kullansan iyi gelir, alerji için şöyle şöyle şeyler yapabilirsin" tarzında. Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ediyorum.




 
cilt doktorlarında alerji testleri oluyor nelere karşı alerjiniz olduğunu tespit ettirerek başlangıç yapabilirsiniz belki sadece kediden değildir.


  • buffy de vampir sayilir  (05.09.09 02:46:05) 
maalesef alerji tedavisinin ilk ve en önemli tedavisi, alerjenlerden uzak durmaktır. çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir, o yüzden derhal bir doktora gözükün ve kediden ayrılmama kararınızı gözden geçirin.


  • slevinkelevra  (05.09.09 03:55:38 ~ 03:56:03) 
kedinizin tüy değiştirmesinden kaynaklanabilir yıkayın, geçmezse ilaçlar var, iğne daha pratik üç ayda bir oluyorsunuz eser kalmıyor.


  • ilse  (05.09.09 12:11:52) 
@ilse annemde de aynı alerji var, o doktora gittiği zaman antihistaminik tarzı bir kaç ilaç verildi ama iğne türü bişeyler olup olmadığı sorulunca cevap olumsuz oldu. iğnenin adı sanı nedir?

@snowflake biz de kedimizi vermeyi asla düşünmüyoruz, o da evin bireyi. onu göndermek babamı göndermek gibi bişey olur heralde.
  • tungur eezi  (05.09.09 15:14:20) 
alerjenleri vücudunuz karşı koyulması gereken şeyler olarak algılıyor, tepki veriyor. antihistaminikler vücudun bu mekanizmasını baskılayarak çalışıyor diye biliyorum ben. o yüzden (mesela bende) uçuk vs gibi vücutta bulunan ama baskılanan şeyler de pörtleyebiliyor.
uzun vadeli tedavi olayına girebilirsiniz doktorunuza danışıp.
mesela ben belli bir kediyle uzun süre yaşayacaksam o kedinin alerjenlerine alışabiliyorum. ama kimisi de alışamıyor.
nisan 1'de başlayıp 15 gün süren bahar alerjime de alışamadım.
  • kediebesi  (05.09.09 16:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.