[]

Türkiye'de vergi

Sizce; tr dolaylı vergi sistemi, hükümet değişiklikleri ya da kararnamelerle kaldırılır veya makul düzeylere indirgenir mi?




 
bir 30 yıl mumkun değil :)


  • erty_ksk  (08.05.15 11:21:07) 
Yerini alabilecek bir kaynak yaratilmadikca - bulunmadikca veya giderler kisilmadikca zor. Su anda vergiler diger ulkelerle karsilastirilinca makul duzeyde.


  • ruhi mucerret  (08.05.15 11:22:12 ~ 11:22:43) 
bir yerde okumuştum .bu vergi meseleleri herkesin anlayamayacağı (kompleks yapıda) hazırlanır ve uygulanırmış .ayrıntılı bir yazıydı özeti bu .
soruya gelirsek, çok zor görünüyor.

  • 1adam  (08.05.15 11:25:39) 
this by design.


  • bryan fury  (08.05.15 11:30:45) 
İmkansız.


  • arnold schwarzeneger  (08.05.15 11:35:26) 
Makul düzeyler derken aslında bizim problemimiz çok vergi vermek değil.
1-Vergiyi verme şeklimiz kötü: Devlet seni nerde yakalarsa kitliyor. Neredeyse tüccar gibi 50 kuruşluk kimliği 10 liraya satmalar, KDV ler ÖTV ler...
2-Verginin karşılığını görmüyorsun; Sosyal devlet gelişmemiş.

Bunlar çözülse bence ödediğin vergiler aynı olsa da bu kadar rahatsız olmazsın.

Edit: Çok "Savunmacı" yazmışım, açayım; devletin temel geliri hatta neredeyse tek geliri vergiler. Gelişmiş ülkelerde de vergi rejimleri çok sıkı, oranlar hiç de düşük değil. Ancak vergiler karşılığında görece çok daha sistemli ve düzgün bir devlet yapısı içerisinde geleceğe güvenle bakabilecek şekilde yaşıyorsun. Burada o yok, haliyle kendimizi kazıklanmış hissediyoruz.
  • salihdt  (08.05.15 11:35:27 ~ 11:39:03) 
"bizim problemimiz çok vergi vermek değil." denmiş. Burdan yürüyen var mı?


  • dokuzeylul  (08.05.15 11:46:55) 
kurumlar ve gelir vergisi oranları ve kademeleri çok yüksek değil. ancak burada vergi toplama adaletsizliği var.

özel tüketim vergisi ve damga verisi denen saçmalıklar var. hayatı pahalılaştırıyor.

sosyal güvence pahalı ve karşılığı yok. bağ-kur primi brüt gelirin %33,5'u. yani gayet normal olarak 5-6 bin lira brüt kazansanız, adam sizden ayda 2000 lira istiyor. Bir de gelir vergisi ödeyin üstüne (~%28), kazancınızın %60'ı devletin. Vereceği emekli maaşı 1050 lira. Arada 1 ay ödemezseniz sağlık hizmeti yok. Süper bir sistem. Bitti mi, hayır. daha tüketim vergileri var. kdv ve ötv. bu tüketim vergileri az ülkede var, olanda da çok düşük oranlarda. bizde devletin asıl gelir kapılarından birisi.

düzelir mi? 30'u artırıroyum. 50 yılda. O da bu yolda yapısal önlemler alınacak, uygulanacak, millet hafif hafif bu sisteme alışacak falan da. bizde o yolda ilerleme de yok, tersine gidiyoruz.
  • screamshot  (08.05.15 14:27:46 ~ 14:29:13) 
why nations fail isimli bir eser var tam bunla alakalı. ordan ogrenebılrısın


  • bryan fury  (14.05.15 15:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.