[]

Türkiye İnernet Danışma Kurumu mu?

Böyle bir kurum mu var?

0850 515 00 26 . Bu numaradan arandım az önce. Zaten 800 lü numaraları görünce bir irkiliyorum. Gayet diksiyonu düzgün bir genç arkadaş Türkiye İnternet Danışma Kurumundan arıyorum dedi. Background da call-centre efektleri geliyo. Öyle bir kurum mu var diye anında googla baktım , bir şey çıkmadı.

İnternet sözleşmem bitmiş. ( dün itibarı ile bitti bu arada Uydunet ile olan bir yıllık sözleşmem) yenilemezsem ayda 114 lira ödeyecekmişim. bak hele, ne kadar düşünüyorlar beni.

Eee dedim, niye siz arıyonuz, niye anlaşmalı olduğum şirket aramıyo, hangi firmadan hizmet alıyorum ben biliyor musunuz? dedim. Firmayı göremiyoruz ama dün bitmiş sözleşmeniz iki yıllık mıydı, bir yıllık mıydı dedi? Bir yıılıktı dedim. Eeee dedim ne edeceğük? Burdan siz onay vereceksiniz ben sözleşmeyi yenileyecem dedi.

Ben işkillendim. Ben bilmem beyim bilir , sen beni mesai saati bitiminde ara dedim? :)

Kim ki bunlar? Dolandırıcı olduklarını düşünüyorum. Siz arandınız mı benzer şekilde böyle bir kurum var mı?

 
İnternet danışma kurumu neymiş lan. ilk defa duyuyorum. yok öyle bir kurum. dolandırıcı bunlar. Kredi kartı aidatlarını geri alıyoruz bitti bu başladı artık sanırım.

Bu herifler bir şekilde bazı kurumlardaki sözleşmeli kişilerin telefonlarına ulaşmışlar. Rasgele arıyorlar.
Bir sözleşmeyle ilgili ne kadar detay olabilir ki? Hangi servis sağlayıcı olduğunu ve kaç yıl taahhüt verdiğini bilmiyorsa elinde telefon ve isimden başka bilgi yok demektir. Ordan burdan toplama bir veritabanı var ve deniyorlar işte. Bir yıllık mı iki yıllık mı diye sormuş birde? Sanki 10 sene kontratla internet kullanan var.

Ulan sen daha benim hangi servis sağlayıcı ile çalıştığımı ve ne kadar kontratım olduğunu bile bilmiyorsun, neyi yenileyeceksin diyeydin iyiydi.
  • battal gemalmaz  (08.05.15 11:28:22) 
Kredi kartı bilgilerini isteyecek bir sonraki adımda. Dolandırıcı işi.


  • arnold schwarzeneger  (08.05.15 11:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.