[]

Su geçiren north face mont-interspor'un garantisi geçti diye ilgilenmemesi

3 sene önce interspor mağazasından paraya kıyıp 500 tl'ye yakın bir fiyata su geçirmez north face mont aldım. İlk başlarda her şey çok güzeldi mont gram su geçirmiyordu ama bir süre sonra kafa kısmından su geçtiğini, yağmurlu havalarda kafamın sırılsıklam olduğunu fark ettim. Şu anda vücut kısmında bir şey olmamasına karşın kafamın üst kısmı sırılsıklam.

Ayrıca montun cırt cırt kısmında dikiş atması sorunu vardı. Montu satın aldığım interspor'a konu ile ilgili mail attığımda "Garantisi geçmiş biz ilgilenemeyiz" minvali mail ile geri döndüler bu yüzden büyük ihtimal bu durumla da ilgilenmeyeceklerdir.

Şimdi merak ettiğim şu koskoca north face'in 2-3 senede arıza gösteren montları için "biz ilgilenemeyiz" minvali bir cevap verme hakkı var mı ? Acaba north face'e ingilizce bir mail atsam sorunla ilgilenirler ve montun bu arızasını giderirler mi ?

 
direkt at. müşteri dostu bi şirket mi bilmiyorum ama türkiye'de satış sonrası ilgi rezalet. olumlu cevap alabilirsin bence.


  • glamdr1ng  (08.05.15 10:06:56) 
bence de direkt northface ile iletişime geç. mağazadan şikayetçi olduğunu, ilgilenmediklerini vs de söyle. bence ilgilenirler. su geçirmez ceketler bir süre sonra eskimeye başlar ve yavaş yavaş su geçirebilir ama bu süre 3 sene değildir. dağcılık için aldığım bi ceketim vardı 6-7 yıl olmuştur hala su geçirmiyor.


  • hb  (08.05.15 10:26:18) 
Garanti süresi içinde olsaydı emin olun ürünü değiştirirlerdi fakat onların bu konuda yapacak bir şeyi olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca,

North Face'in ne yapmasını bekliyorsunuz cidden çok merak ediyorum? Yenisini verirler mi acaba?

Garanti süresi dolmuş, alınalı belki 4 sene olmuş ve dikişlerinin atması anormal bir durum mu sizce? Kullanıcı hatası olamaz mı? 500 TL vermeniz sizi haklı mı gösterir?

Başka bir markanın 5000 mm kalınlığında su geçirmez montunu kullanıyorum. -Gerçekten geçirmeyeceğinin garantisi yoktur- denilir. Sen o suyun altında 1 saat değil 3 saat kalırsan tabiki su geçirecektir...
  • teknikekip  (08.05.15 10:41:40) 
kullanıcı hatası da olabilir elbette ama inceleyip kullanıcı hatası mı değil mi onu söyleyebilirlerdi en azından. northface'in şehir içi kullanım için çıkardığı ürünler genelde biraz daha az dayanıklı oluyor ama bana 3 senede böyle kafanın sırıl sıklam olacak şekilde su geçirmesi anormal geldi.
bazen müşteri memnuniyeti için değişim bile yapabilirler. ya da onarım için bi yerlere gönderebilirler. garantisi bitti diye ilgilenmeyecekler mi yani? ne kadar para verdiğin önemli değil. en azından onarım için şuraya göndeririz ama garantisi devam etmediği için şu kadar masrafı olur vs diyebilirlerdi sanki.

  • hb  (08.05.15 10:49:18) 
gore tex degılse ılgılenmezler evet. this is by design.

bi de bu tur kumasları cok az deterjanla yıkayıp petege vs uzak tutarak kurutmak gerekıyor.
  • bryan fury  (08.05.15 11:04:35) 
her halükarda ürünün incelenmesi gerekiyor. ürünün teknik bilgilerini verseniz aslında daha mantıklı tahminler üretebilirdik. kaç mm su geçirmezliği var mesela.

bir de intersport'tan çok distribütörle konuşmayı deneyin direk amerikaya mail atmadan önce. distribütörü kim bilmiyorum ama. bir ihtimal adrenalin olabilir gerçi.
  • argent dawn  (08.05.15 11:11:03) 
@teknikekip


Alınalı 4 sene olmadı şu an 2.5 sene oldu eylül ayında 3 sene olacak faturası halen duruyor. Elbette yenisini vermelerini beklemiyorum ama benimle aynı yerden ve aynı gün mont alan bir arkadaşım jack wolfskin kullanıyor ve montunda ne dikiş atması, nede su geçirmeye dair en ufak bir belirti var. Birde 3 -5 saat yağmurda yürümüyorum evden iş yerine gelene kadar en fazla 15 dakika geçiyor. Buna rağmen orta şiddette bir yağmurda kafam sırılsıklam oluyor.

İsteğim tamiratı yapılabiliyorsa gerekirse abartı da olmaması koşuluyla para karşılığında yapılması. Nasıl deri ceketlerde sorunlar oluyor ve bunlar tamiratla gideriliyor istediğim tam olarak bu. Yoksa hiç incelemeden etmeden garantiden 6-7 ay geçti o zaman biz bakmayız yaklaşımı bana pek doğru gelmiyor.
  • joehigashi  (08.05.15 11:14:46 ~ 11:19:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.