[]

duyuru troll dedected uygulaması hk.

("dedected", evet...)

troll cevaplarını görmüyoruz ama sorularını görüyoruz; doğru mu, ben mi yanlış işlemler yürütmüşüm?

tick'ler öğlen...

 
Sorulari da gozukmuyor bende.


  • ruhi mucerret  (08.05.15 09:19:17) 
ikisinide görmemen lazım ancak bazı eklentiler bu eklentinin düzgün çalışmasına engel oluyor ve ekranda bir link'e tıklamadan bazı fonksiyonlar kullanılamaz oluyor, bu sorunun neyden kaynaklandığını tam olarak çözemedim ve compumaster'ın ben siteyi yeniden yazıyorum dediği içinde eklenti ile pek fazla ilgilenemedim açıkcası. eklentiyi cloud tabanlı veri depolama sistemleri ile entegre etmeyi düşündüm ancak kullanıcıların verilerinin 3ncü parti bir yerde saklanmasını istemeyeceğini düşündüğümden vaz geçtim (aslında tüm veriyi şifreleyebilirim ama ne biliyim uğraşmadım açıkcası)


  • selam  (08.05.15 10:15:05) 
nasıl çalışıyor bu? işe yarar bir şey olduğu bariz zira.


  • mermize  (08.05.15 10:18:19) 
trolleri komple görmüyorsunuz.
mesele ben "e haliyle" kullanıcısını "troll bu" diye işaretleyince başlıklarını ve yazdıklarını görmüyorum. ama son cevaplananlar kısmında "e haliyle" eğer bir başlık açmışsa başlığı onun açtığını ve başlıkta yazdıklarını okuyabiliyorum.
ben de irademe sahip olum son cevaplananlar yerine ana akış'ta takip ediyorum duyuruları
  • rakicandir  (08.05.15 10:36:48 ~ 10:40:30) 
mozilla adblock'u duyuru için kapatınca... galiba... çalışıyor! o_o

ağlıyorum.

i lav yu selaaam, i lav yu selaaam!
  • e haliyle  (08.05.15 16:22:34) 
i love you too ... iyi günlerde kullanın


  • selam  (08.05.15 17:32:11) 
engellemek saçma ne kadar rahatsız ediyorsa bile o adam kendi hür iradesi ile onları yazıyor okumazsın olur biter. devletten ne farkın kalıyor engelleyince? troll bile olsa engellemek yanlış hiç okuma daha iyi.


  • le fantome de l opera  (08.05.15 17:34:37) 
devlet engelleyince,yasaklayınca bu fiil ülke sınırları içindeki tüm insanlara yöneliktir.
troll detected ise kişinin kendisi için başkasını engellemesidir.başkalarının hayatı adına karar verecek bir durum yok yani ortada devletin yaptığı gibi.

hani beyin diye bir organ var,sap var saman var?
  • rakicandir  (08.05.15 17:38:10 ~ 17:39:22) 
rakicandir öncelikle iltifatın için teşekkürler. gözümde devletin de kendisi için kişinin de kendisi için başkalarının bir şeyler söyleme hakkını gasp etme hakkı yoktur. sana uymuyorsa bir görüş buna troll vs bir damga vurup o kişiyi engellemek ve sansürlemek hiçbir işe yaramaz.


  • le fantome de l opera  (08.05.15 17:48:05) 
yahu anlamıyor musun?

bu uygulama sadece kişinin kendisine yönelik. başkalarının hayatına karışma noktasında bir program değil. ben seni görmek istemiyorsam "troll bu" diye işaretleyip geçiyorum ve bir daha yazılarını görmüyorum. bundan kime ne ki?
  • rakicandir  (08.05.15 18:41:58) 
@le fantome de l opera

ben insanların düşünce ve ifade özgürlüğüne müdahale etmiyorum, bireyler istedikleri gibi düşünmek bunları ifade etmek ve yaymak özgürlüğüne halen sahipler, bu düşünce ve fikirlere inanan, müdahil veya dahil olmak isteyen insanlara da her hangi bir şekilde kin/nefret gütmüyorum, bu eklentiyi kullanan biri beni bile engellemiş olabilir, basitçe ve yalın hali ile ortada hoşumuza gitmeyen bir şeyin sürekli tekrar ettiğini ve bu durumdan rahatsız olduğumuzu fark ettiğimizde o kişiyi ve gurubu görmezden geliyoruz hepsi bu kadar.

devlet ise düşünce ve bu düşünme ve yayma özgürlüğüne müdahalede bulunuyor, fikri ifade edeni ve bu fikri yaydığı mecra/ortam'ı engellerken bu fikirlere sahip çıkan müdahil veya dahil olmak isteyen insanların fikre ve mecra/ortamlara erişim hakkını bireyin izni olmadan elinden alıyor.

bununla birlikte bu tür engelleme eklentileri kişilerin kendi kararları ile çalışıyor, yani birey kendi özgür hür iradesi ve onayı ile ben bu kişiyi görmek istemiyorum diyor ve istediği anda bu kararından vaz geçiyor, oysa devlet/kurum ve kuruluşlar senin adına kimi görüp göremeyeceğine karar veriyor.

ikisi bambaşka şeyler, kullanmak zorunda değilsin, eklentinin yazarı olarak ben sana bu eklentiyi kurmanı zorlayamam, her hangi bir kullanıcı seni buna zorlayamaz, kendi hür iradenle kullanma yada kullanmama hakkına sahipsin.

Kullandığın takdirde senin kendi hür iraden haricinde hiç bir güç kimi görüp kimi göremeyeceğine karar veremez.
  • selam  (08.05.15 18:45:45 ~ 18:47:54) 
işte troll bu deyip geçmek ileri derecede rahatsızlık sana uygun gelmeyen bir düşünce yapısı varsa hemen bir damga vurup onu silmek ne derece doğru? program ile gizliyor buton ile engelliyor gereksiz ve faşizan bir uygulamadan başka bir şey yok, eğer rahatsızsan dile getirirsin ve tartışırsın troll diye damga vurmak saçmalık.


  • le fantome de l opera  (08.05.15 18:56:00) 
hayat kısa
troll çok
salla gitsin.
  • titiraprap  (08.05.15 18:58:47) 
sana ters gelen fikirlere de tik vermiyorsun ne güzel oh mis


  • le fantome de l opera  (08.05.15 19:01:36) 
mesele bir programla veya butonla insanların fikirlerini engellemek onları sen göremiyorsun diye engele girmeyecek mi bu? o halde onun fikirlerine saygı duymuyorsun? herkes gibi yazılarının burada durmaya hakkı var okuyup okumamak sana kalmış fakat bir program aracılığıyla onu gizlemek olmaz. önemli olan zaten fikirlerin özgürlüğü ise herkesin yazısının aynı şekilde durması gerekiyor? sen sana güzel gelmeyeni gizlersen veya sansürlersen ne kalıyor devletten. gözümde devleyin yaptığı da senin yaptığın da bir seninki bireysel diye meşru mu oluyor? o vakit akp'nin twitter'da witheld yapması da uygun.


  • le fantome de l opera  (08.05.15 19:05:24) 
sansür kelimesi gücü olan bir kurumun bir eser,yazı vs.nin görülmemesi için gizlemesi,saklamasıdır. mesela gazeteler sansürlenir,tv'ler sansürlenir, müstehcen görüntüler sansürlenir vs vs vs.
ama birey başkasına karışmadan kendi isteğiyle birşeyi görmemesi okumaması sansür değildir.
senin tanımına göre birşeyi programla engellemek (kişinin kendisine) sansürdür. e bu durumda sen diyelim ki benim yazımı gördüğünde a bu rakıcandır'ın yazısıymış okumam deyince beyin gibi daha komplike bir program göz'üne emir veriyor ve bunu kendisine engelliyor ama bu sansür olmuyor ? :) yani bir kişinin kendisi kendi isteğiyle birinin yazısını görmemek için her seferinde gözlerini kaçırması sansür değil ama bunu bir programa yaptırması sansür? :))
  • rakicandir  (08.05.15 19:09:46) 
@fantome, meseleleri anlamadan yazıyorsunuz. tabii, troll'lemiyorsanız!


  • e haliyle  (08.05.15 19:11:28) 
program diyorsun? program da gizlemiyor mu? ya da buton ben buna karşıyım sen orada olsun dursun onun yazıları sen okuma buna karşı değilim. program gibi yalan dolan şeylerle kişilerin yazılarının saklanmasına karşıyım açıklamamı yaptım zaten. bu konuda fikrim bu hiçbir şekilde değişmeyecek. sana uygun gelmeyenleri mallar listesine ekle diye bir şey faşizanlıktır.
önemli olan herkesin orada yazısının olması? ön yargı bu troll meselesi mallar listesi belki adamın çok iyi şeyleri de olacak? sen tüm yazılarını bir yazı ile bağdaştırıyor ve onu liste dışı yapıyorsun? ha diyelim yok diyorsun o halde onun da yazıları olsun ama sen okuma ama gizlenmesin veya sansürlenmesin.. sansür kelimesini ben böyle yorumlarım. bu arada mallar listesi gibi faşizan bir uygulamaya da karşıyım. o ne öyle çocuk gibi bu pis kaka gitsin diğeri iyi güzel kalsın.

  • le fantome de l opera  (08.05.15 19:12:08) 
program hiç kimsenin hiçbir yazısını gizlemiyor. bak bunu 10. yazışım. sadece benim görmememi sağlıyor.
mallar listesi sadece kişilerin mesaj atmasını engelliyor. sinir olduğun kişilerin duyurudaki yazılarını görmemeni sağlamıyor.
önemli olan orada herkesin yazısının olması ise zaten orada :) onun yazıları zaten orada oluyor (bak 11 oldu) sadece ben görmüyorum :)
  • rakicandir  (08.05.15 19:16:56) 
sen görmüyorsun peki nasıl görmüyorsun bunu açıklar mısın? senin gözlerini mi kapatıyor program ben senin için o yazıyı gizlemesinden bahsediyorum. yoksa adamın yazılarını benim ya da bir başkasının da görmemesinden bahsetmiyorum! senin için ortada bir gizleme ve saklama varsa ya da senin görmeni engelleme varsa bu bireysel sansürdür. açık ve net. sen orada herkesle birlikte onun da yazısını göreceksin ve nickini de okuyup okumamak sana kalmış ama göreceksin çünkü onun da orada yazılarının olma özgürlüğü var senin için ekstra gir gizleme olamaz. ha bu arada bu gizleme olayı ön yargı işidir orası da ayrı sen adamın 3-4 yazısından onu silmişsindir belki çok güzel yazıları da olacak ve sana fayda da sağlayacak ama sen hemen o kişiyi ''troll'' diye gözden çıkarıyorsun?


bu arada 50000 defa yazsan da benim anlamadığımı sanacaksın ama ben sana orada yazıların kopmle gizlendiğinden bahsetmiyorum. senin önünde gizlenmesinden bahsediyorum bu da bireysel sansürdür. sen görmüyorsun ama ben görüyorum o vakit bu sansür değildir ne güzel? eee twitter'da witheld yapıyor ülkede sansür var avrupa'da yok o zaman bu da sansür değil.!
  • le fantome de l opera  (08.05.15 19:19:47 ~ 19:21:14) 
bireysel sansürden sonrasını okumadım
ahahahaha

  • rakicandir  (08.05.15 19:21:23) 
bireyselden kastım senin kendi keyfinle kişilerin yazılarını program arayıcılığıyla gizlemen ve (sadece kendin) duyuru'da görmemen ve yine diyorum ön yargılı yaklaşman. şu an yaptığın gibi bundan sonrasını okumadım ahahah bu nedir? yine bir ön yargı ve küçümseme hadi lütfen işine bak.... benim duyurularıma da lütfen peş peşe cevap girme toplu halde gir spam yapma...





bu arada ya buradan ya da özelden konuşalım ikisinde de yazıp durma!?! dediğim gibi kendi bakış açına göre o adamın fikirlerini programla duyuruda gizliyorsun. ben onu görüyorum diye bu sansür olmayacak mı? sen kendine göre bir sansür yapıyorsun zaten?


bana gelmiş tkd'den dem vuruyor sansür bak ne diyor diyorsun banane tdk'den orada yazanların kelime anlamına göre mi hayatımı şekillendireyim benim sansüre karşı fikrim düşüncem bu. o halde kadına müsait ruslara moskof gavuru gibi faşizan bir ifade kullanan tdk senin rehberin ve ona göre kadınlara ilişki yaşamağa hazır müsait terimi kabul ediyorsan bu senin derdin?!?
  • le fantome de l opera  (08.05.15 19:24:36 ~ 19:31:15) 
üşenmedim
sırf senin için şunu baştan sona okudum:
en.wikipedia.org

lafımı geri yiyorum: bireysel sansür diye birşey varmış AMA anlamı da şu şekilde veriliyor: "Individuals and organizations may engage in self-censorship on their own or due to intimidation and fear."
yani bireyler ve kurumların korkutma ve gözdağı vermek amacıyla bireysel sansür'e başvurmaları şeklinde tecelli ediyor.
Ama bu yine de kişinin kendisine sansür uygulayabileceği manasına gelmiyor.


Dünya üzerindeki tüm sözlüklerin yazılmasının sebebi insanların kavramları ve fikirleri hangi temeller üzerinden kullanmasını öğretmektir. aksi takdirde canı sıkılan herkes "ben bunu böyle anlıyorum ve başka türlüsü doğru olamaz!!!" dediği noktada (senin yaptığın gibi) kimse anlaşacak ortak bir zemin bulamaz.


edit: benim birinin yazısını gözümle görmememe sansür demeyip beynimin yapacağı işi programa devretmeme sansür demende sorun.
  • rakicandir  (08.05.15 19:35:10 ~ 19:37:25) 
sözlüklere fazla bel bağlama derim kendi kelimelerin anlamı kendin bu sansür. bir haberi sinemayı vs vs gizleme tamam ama bunu kendin yorumlara direkt ona bağlanma derim ya da şunu da unutma bir sözlük veya bir dilin kelimeleri nehir gibidir akar ve başka anlamlar kazanabilir. tdk'yi hiç açmayan biri de birçok şeyi günlük yaşamıyla anlamlandırabilir.

sen anlamadın beni bak şimdi sansür bir şeye dayatma ile olur eğer program ile direkt onu gizliyor ve görmemek istiyorsan bu sansür olabilir. ama kendi iradenle okumak istemezsen bu seçimdir. tıp ki devletin twitter'da yaptığı gibi gizleniyor hesaplar
  • le fantome de l opera  (08.05.15 19:37:39 ~ 19:41:15) 
@fantome, bu sorunun altında yaptığınız şeye "troll'lemek" deniliyor. konuyu darmadağın etmek yerine meselenizi bir soru haline getirip yazabilirsiniz.


  • e haliyle  (08.05.15 19:43:00) 
kurduğun ilk cümleyi 6 kez okudum ve hiçbir şey anlamadım.
son 2-3 cümlen de klişe tavsiyeler üzerine,tartışmamızla ilgili bir fikir içermiyor.
not:
tdk'ya güvenme dedin ya hani
dictionary.reference.com
www.thefreedictionary.com
www.merriam-webster.com
www.nisanyansozluk.com
  • rakicandir  (08.05.15 19:46:49 ~ 19:48:53) 
@e haliyle ya sizde bir ''trol demagojisi'' tutturmuş gidiyorsun ota boka troll yeter be kardeşim benim düşünceme karşı bir düşünce var ve bir tartışma ortamı oluşmuş şahıos bana özel mesaj attı oradan devam ederken buradan da girmeğe devam etti ne yapayım susayım mı?!?


  • le fantome de l opera  (08.05.15 19:47:53) 
@le fantome de l opera,

demek istediğin argümanı anladım, ancak bu kişinin kendi kararı, sende bu eklentiyi kullananları faşist ve ön yargılı biri olarak "fişledin" az önce bununla birlikte geliştiricisi olarak da beni fişledin hatta ve hatta mesaj engelleme, mallar sürüsü gibi özellikleri olan (farklı isimler ile aynı işlevi yerine getiren farklı fonksiyonlara sahip) tüm sitelerin/uygulamaların sahiplerini de aynı şekilde "fişledin"? üstelik bunu sadece bir kaç uygulamaya bakarak yaptın?

Yine argümanın "belki de?" sorusu üzerine yoğunlaşıyor ve "belki" sadece olasılığı ifade ediyor, argümanın hayatımızda ki pratik uygulamasına ilişkilendirerek kullanalım ve neler hissettirdiğine bakalım.

aldattığı için ayrıldığım sevgilim ile ayrılmasaydım belki çok mutlu olacaktım
görüşlerini onaylamadığım siyasi bir partiye oy verseydim belki de daha iyi bir eğitim alabilecektim.
bu suyu içersem belki boğularak öleceğim
beni rahatsız eden birinin varlığı nedeni ile arkadaşlarımın davetini kabul etmedim belki etseydim hayatımın kadını ile tanışacaktım
liseyi bırakıp iş hayatına atılsa idim çok mutlu/zengin biri olabilirdim
güncel hükümeti eleştirmezsem belki benim hayatıma olumlu katkıları olur
bugün yataktan kalmazsam belki trafik kazasında hayatımı kaybetmekten kurtulacağım
evlenmeyi düşündüğüm kadın belki strapon takıp bana tecavüz edecek
seviştiğim kadın belki beni videoya alıp xhamster'a yükleyecek ve arkadaşlarıma gönderecek

belki sen bunları yazmakla vakit kaybetmeseydin çok güzel bir şey başına gelecekti.
belki bu eklentiyi kullandığım için X'in yazdıklarını göremedim ve bu yüzden X'in beni öldürme planından haberim olmadı ve cinayete kurban gittim.

Gördüğün gibi bu kadar çok belki var ki, her belki olasılığını düşünmeye çalışmak yerine o anda bir ihtimali seçip hayatımıza devam ediyoruz.
tam bu seçimi yapmaya karar verdiğimiz sırada ve hatta vücudumuzdaki tek bir hücrenin öldüğü anda milyarlarca farklı olasılıklı hayatımız farklı kuantum evrenlerinde devam ediyor.

Belki bilmem nerenin bişiyini vuran adamı o gün köpek ısırsaydı dünya savaşı çıkmayacaktı ki o köpeği ise devlet bir gün önce itlaf etmişti ama o itlafı gerçekleştirecek asıl kişi o gün hastaydı belki ve başkası işe geldi vs. vs. vs.

"Belki" = kuantum
  • selam  (08.05.15 19:49:19) 
@selam reziliklerine sadece güldüm. kusura bakma ama bu uygulamayı kullanan tüm site vs ye sözüm var buna fişlemek dersen adını sen koy. birkaç uygulama dediğin şey kişinin özgür düşüncesini gizlemek oluyorsa evet sen zımbırtılara başvurarak önyargılı bir şekilde adamın yazılarını gizlersen buna faşizm derin. belki sen de insanları mallar listesine eklemek ya da zımbırtılar ile görmezden gelmek yerine onlarında fikirlerini alsan birkaç yazıları ile gözden çıkarmazsan ne güzel olacak.

@rakicandir hala gelmiş lügatlarda yazan şeyleri gösteriyorsun arkadaşım hayatın sanırım sözlük üzerine kurulu orada siyah renktir yazarsa sen sadece siyahı renk olarak algılar yorumlamazsın tamam o vakit bu kafayla devam et.
  • le fantome de l opera  (08.05.15 19:53:43 ~ 19:57:36) 
devlet hesapları gizlerken elinde bir güç var,ben bunu sevmedim (kendime) engelleyeyim de görmeyeyim demiyor. ya ne yapıyor? bu yazılanları beğenmedim kimse göremesin diyor.
ben başkasının okumasına engel oluyor muyum? hayır. ben zaten görmeme kararı vermiş miyim? vermişim. diyelim ki a kişisinin yazdığını nickini gördüğümde okumayacak mıyım? hayır okumayacağım. e bunu da ha gözümle ha programla yapmışım?

bak güzel kardeşim: kişinin kendi kendisine sansür uygulaması diye bir şey yok.
  • rakicandir  (08.05.15 19:57:13 ~ 19:58:47) 
@rakicandir sen de kendi fikrinle o adama sansür uyguluyorsun elinde güç olsa onu da yapabilirsin anlamına geliyor bu ilkin kendi bakışında kendi görüşünde olanları sansürlersin sonra herkese göre sansürlemeye başlarsın. sonuçta o adamın yazılarını gizlemen ve onu diğer yazarlarla birlikte görmek istememen de kesinlikle sansürdür. mallar listesine ekliyorsun bana mesaj atmasın diyorsun. bu onun sana mesaj atma hakkını elinden alıyor ya da o sana bir şey yazacak ve sen onun duyurudaki mesajlarını görmediğin için okuyamacaksın.


  • le fantome de l opera  (08.05.15 20:01:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.