[]

yorgunluk hissi

gece ortalama 7 saat uyuyorum ama ertesi gün işe geldiğimde gün boyu esniyorum ve kendimi halsiz hissediyorum. yani işlerim şu sıralar hiç yoğun değil bende ofiste boşa zaman geçirmemek adına netten mesleğimle alakalı sitelere bakmaya çalışıyorum fakat, bir türlü başaramıyorum dikkatimi veremiyorum, yorgunum, okuduğumu anlayamıyorum, anlasam da aklımda kalıcı bir etkisi olmuyor.

yaşamımda şu sıralarda duygularım aşırı değişken, mesela iş değiştirmeye çalışıyorum ama bir türlü değiştiremedim. bu durumunda vermiş olduğu bir streste var üstümde ve ne yaptıysam stresten maalesef kurtulamıyorum. acaba bundan dolayı mı mal gibi hissediyorum bilemiyorum.

kısacası; ortalama bir uykuya sahibim ama tüm gün uyku hali, herşeye karşı bir isteksizlik ve kendimi bir olaya odaklayamama sorunu yaşıyorum. sizinde böyle dönemleriniz olduysa nasıl başa çıktınız?

neler yapabileceğim konusunda bir fikri olsan varsa söylerse sevinirim.

 
psikolojik nedenler dışında bi ara kan ve demir seviyeni ölçtürsen iyi olur. belki sadece havadandır ama bu testleri de kontrol amaçlı yaptırırsan bişe kaybetmezsin.


  • amuzende  (07.05.15 14:05:38) 
tansiyonun düşükse de olabilir


  • kelepir  (07.05.15 14:16:16) 
klişenin babası olacak ama spor yap. ben geçen sene böyle bir dönemde günlük 1 saat koşu ve tempolu yürüyüşle düzene sokmuştum kendimi. şimdi senin durumundayım yine ve bugün koşma olayına tekrar başlıyorum. ilk bir kaç gün zorlanırsın ama iyi hissettiğini göreceksin.


  • selci  (07.05.15 14:21:13) 
rahat uyuyamıyorsun gibi geldi. ben de bazı şeyleri kafama taktığımda uykularım kaçar bazen, bazense uyanıp geri uyuyormuşum ama hatırlamıyorum. kafanı meşgul eden problemi çözmek dışında , düşünceleri dağıtacak eylemlerde bulunabilirsin, bir roman okumak , açıp bir oyuna başlamak, yada arkadaşlarla briç oynamak gibi. gece de demli bir melisa çayı içersen bebek gibi uyursun :) benim de şu aralar iyiden iyiye başladı bu yorgunluk hissi, benimki de kafaya birşeyleri takmak ve odamın pencerelerinin çok büyük olmasından kaynaklanıyor, sabahın ilk ışıklarıyla uyanmak durumunda kalıyordum ki güneşi kesecek önlemler alınca düzeldi biraz :)


  • loch ness  (07.05.15 14:24:57 ~ 14:26:17) 
Muhtemelen bahar yorgunluğu, yani kafasal ve geçici

Kan değerlerinive özellikle T hormonu (Tiroid) seviyelerini mutlaka ölçtür
  • eye  (07.05.15 14:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.