[]

öksürme veya boğaza birşey kaçması esnasında yardıma gelen kedi?

selam dostlar.

bugün enteresan bir olayla karşı karşıya kaldım ve sizlerle paylaşmak istedim.

kedimin yuttuğu tüyleri çıkartmaya çalışırken boğuluyor gibi oluşuna hemen masajla yardım etmeye gayret gösterirken bugün aynı şeyi kedimin bana yaptığını farkettim.

patlamış mısır tanesinin boğaza kaçışı sonrası ciddi ciddi boğulurken kedim koşup kucağıma atladı ve boynum ile göğsüme masaj yapıp yüzümü yalamaya başladı.

olaydan sonra kedi uyurken boğulma taklidi yaptım ve tereddüt etmeden yine aynı şeyi yaptı.

çok enteresan değil mi?

 
değil aslında. bizim kedi de ben evde yoksam benim yatakta uyur. en sevdiği yer orası. ben uyurken odamdan çıkartırım hep. o yüzden ben eve geldiysem o gece kendiliğinden başka bir yerde uyuyor. kediler öğrenebilir: )


  • colg fusion  (07.05.15 01:30:34 ~ 01:32:09) 
normal.

hasta olduğum zaman gelip ağrıyan bölgenin üzerine yatan kedim var mesela. diğer zamanlarda öyle alıştırdığım için bağlasan benimle aynı odada yatmaz. ama ben hastalanınca yanımdan ayrılmıyor.

karnım ağrıdığında gelir ağrıyan bölgeye yatar.

birkaç sene önce kaza geçirdim, dudağım parçalandı, dişlerim döküldü. ilaç sürdüm temizledim. çene bölgemi ilaç çok kötü acıttı, ağrı girdi. kedi gelip boynumun üstüne yattı inanmazsınız.

kediler cool takılsalar da inanılmaz duyarlı varlıklar.
  • mea maxima culpa  (07.05.15 01:50:11 ~ 01:50:46) 
garip değil. muhteşem...


  • e haliyle  (07.05.15 01:53:41) 
hiii, bu arada limon sıkmak gibi olmasın ama boğulmalarda öksürme varsa sırta vurulmaz ve masaj vs. yapılmaz.
öksürme vücudun boğulmaya verdiği doğal tepkidir, nefes alabiliyorsanız öksürürsünüz ve nefes borunuzu tıkayan şeyi doğal yollarla çıkarabilirsiniz.

FAKAT boğuldunuz ama öksüremiyorsunuz, nefes yolunuz tamamen tıkanmış demektir. önce kızarar bozarırsınız sonra oksijen gitmediği için bayılırsınız vs. ANCAK bu şartlarda, boğulan kişi öksüremiyorsa sırtına vurulur.
Hala boğulma geçmediyse bilen birinin hemen Heimlich manevrası yapması gerekiyor.


ÖZETLE: boğazına bir şey kaçıp da öksüren birinin sırtına vurmayın. Tam boğulmasına ve oksijeninin kesilmesine sebebiyet verebilirsiniz.

** Konuyla alakalı olarak da, büyük kedim benim ağrıyan yerime masaj yapar, ateşim varken suratımı yalayıp ıslatarak serinletiyor vs. Normal ve güzel şeyler bunnar.
  • aithra  (07.05.15 10:52:02 ~ 10:53:15) 
al sana hemşire kedi :)
www.boredpanda.com

  • yue  (07.05.15 10:57:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.