[]

Fazla Mesai Davası

Yurtdışında 2 sene boyunca bir firmada görev almıştım ve iş sonuclanmadan toplu bir şekilde işimize son verildi. Bu konuda 1 yıl önce de bir soru sormuştum ise iade konusunda. Su an o dava sonuçlandı ve kazandık yargitayda beklemede.

İkinci bir dava konusu ise fazla mesailerimizin karşılığını almak konusunda açmayı düşünüyorduk ama karşı taraf avukatimiz aracılığıyla davayı hiç açmadan uzlaşma önerdi ve her birimize maaş ve çalışma suremize göre teklifler yapıldı bugun itibariyle. Ayrıca avukatimiz da çok açık söylemese de kabul etmemiz için baskı yapıyor ama rakam bana çok düşük geldi.

Şimdi aldıgım ücret, calıstıgım süre vb. bilgiler elimde bu bilgiler ışığında alacağım ücret ne olur konusunda bilgi veren arkadaşlar olursa cok sevinecegim.

 
iş kanununa göre fazla mesailerde saat başı ücretiniz 10 lira ise 15 almanız lazım. iş kanununda detaylıca anlatılmış fazla mesaiye ne kadar kalabildiğiniz falan.

ama bunu ispat edebilmeniz lazım tabi. iş kanunu size yardımcı olacaktır.

www.mevzuat.gov.tr
  • arphenion  (06.05.15 22:25:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.