[]

Yıllanmış viski, votka vs?!

Merhaba noname alkolik arkadaşlarım;

Bizim Peder Bey 90'lı yıllarda alkol stoklamış vitrine. Şişe şişe Johnny Walker Red Label'lar, Orjinal Rus votkalar vs duruyor öyle mışıl mışıl.

Ramazan olduğu için şimdilik dOkanmadım ama ramazandan sonra kendilerine hallenebilirim.

Şimdi mesele şu; bu alkol kardeşler bozulmuş olaabilirler mi? Çoğu 90 yapımı. Sirkeye dönme ihtimali nedir? Şaraplar gibi piç olmuş olabilirler mi?

Öpüjem...

 
yok, öyle yüksek alkollü içkiler zamanla bozulmaz şarap gibi. kapakları da iyi kapalıysa tatda da herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum, gönül rahatlığıyla demlenebilirsiniz. nazdarovya !...


  • kayip ruh  (04.09.09 19:13:49 ~ 19:14:51) 
viskilere bir şey oluğunu düşünmüyorum. red label lar orijinal tadından biras uzaklaşmış olabilir. black label için test ettiğim rekor; rarafa çıkış tarihi + 8 yıldı.
eğer tad da değişiklik var ise iki küp buzun bir miktar sulanmasını bekleyip tüketin derim.

  • ibot  (04.09.09 19:19:46) 
www.milliyet.com.tr

yukardaki adreste soyle bir soru ve cevap var.

Soru: Acaba ağızları kapalı viski, cin ve tekila gibi içkiler yıllar geçtikçe bozulur mu? Bozuldukları nasıl anlaşılır? Acaba bozulmuş viski, cin içeni alkol zehirlenmesi yapar mı? Son bir sorum, teneke kutu içindeki bira ne kadar bozulmadan saklanabilir? (M. Erdoğan)
Cevap: 40 derece ve üstündeki yüksek alkollü içkiler, alkolün koruyucu etkisi nedeniyle yıllarca da kalsalar bozulmazlar. Ancak sıcaktan dolayı kapaklarından alkol buharlaşır ve şişe içindeki seviyeleri azalırsa bozulabilirler. Bu durumda dahi zehirlenme yapmazlar, sadece ağız tadınız bozulur. Teneke kutu içindeki biralar ise üretim tarihinden itibaren birkaç ay içinde tüketilmelidir.
  • anarquia  (04.09.09 19:19:50) 
bana verin bi bakıyım.


  • kirk karaktere sigmayacak adam  (04.09.09 20:51:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.