[]

Hapşırana Sinirlenmek

Eğer yanımda bir anda çok sesli bir şekilde hapşıran olursa o anda sinirlenip öfkeleniyorum. Kişi çok sevdiğim biri de olsa, tanımasam da ilk tepkim aniden çok çok sinirlenmek oluyor.
Bir şey demeyip içimde boğuyorum o hissi tabi. Çok saçma bir durum olduğunun farkındayım. Sonuçta kimse hapşırığının dozunu kontrol edemez, buna kızmak yersiz.

Benden başka biri var mı bu durumda olan? Neden böyle oluyor? Mantıklı psikolojik bir açıklama düşünebiliyor musunuz?

 
muhtemelen bunu kafanda bir şekilde "ilgi çekmek için, başkalarını rahatsız etmek için yapıyor, sessiz de hapşırabilir ama ince düşünmediği için böyle yapıyor,beni ciddiye almadığı için böyle yapıyor" gibi kodluyorsun . nedenini bilmiyorum ama altında yatan bu olabilir.


  • dahili meddah  (06.05.15 16:05:54 ~ 16:06:03) 
yüksek sese duyarlılık diye bir şey var. bizim ofiste de var duvarlar sallanıyor, 2 üst kattan çok yaşa diye cevap veriyorlar. kulaklarım deliniyor ama söz geçiremiyorsun işte. ben de çok sinirleniyorum ayrıca.


  • safepassage  (06.05.15 16:08:16) 
Bir seferlik olan cok dert olmuyor ancak ben de arka arkaya hapsirilirsa sinirleniyorum. Neden bilmem.


  • f_d  (06.05.15 16:08:17) 
bende de oluyor bu, kasıtlı abartıyor gibi geliyor, bir de kolunu elini vs ağzına götürmezse iyice ayar oluyorum.

hapşırığını tutanlar da acayip geliyor bana, bünye ihtiyacı olduğu için hapşırık oluyor zaten, adam felç olma uğruna tıkıyor kendisini, hıkkkh sesiyle birlikte
  • nucleon  (06.05.15 16:08:34) 
avucunun içine hapşırıyor üstüne bir de ellerini ovuşturuyorsa o kişinin annesiyle tanışasım geliyor o derece nefret ediyorum. ses konusunda bir hassasiyetim yok.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.05.15 16:15:58) 
yok, rahat ol biraz. çekingen biri olabilirsin.


  • danica maupoissant  (06.05.15 16:17:36) 
ani ve beni zıplatan/hazırlıksız yakalayan seylere karsı atarlanma oluyor bende.
ani ve yüksek ses,ani tepki (annem vitrinde fln bir şey görüp,beğeni manasında hiiiiiii der bazen,çok sinirlenirim la noliyy diye)
hapşırmak da böyle gibi geldi bana.
  • demoniclewinsky  (06.05.15 16:17:59) 
ben kombolu hapşuranlara x birim sinir oluyorum.

kombolu hapşuranlar 10 dakikada bu eylemlerini 3 kez tekrar edince sinir küpüne dönüyorum.
  • kamera motor  (06.05.15 16:19:17) 
ben oksuruyor diye kardesime dalmistim bir kere. psikolojik aciklamasini bilmiyorum. yapi olarak cok tahammulsuz, gergin ve sinirliyim. yanimda birisi surekli olarak bir sekilde ses cikarinca bir noktadan sonra kafayi yiyorum. hasta oldugu icin oksuren birine saldirmayi normal bulacak kadar sinirleniyorum ahdksks


  • der meister  (06.05.15 16:25:16) 
Neden olduğunu bilmemekle birlikte aynısı bende de var. Özellikle annem bir başladığında 4-5 kere hapşırdığı için bazen istemsiz "la yeter" çıkabiliyor ağzımdan. Tabii onun yanında söylemiyorum ve kızdıktan sonra kendime de kızıyorum.


  • sesee  (06.05.15 16:25:46) 
insanlar dozunu kontrol edemez demişsiniz ama, çıkartılan sesi kontrol edebiliyorlar. ve kontrol edemediklerini iddia ederek ona sığınıyorlar, dikkat çekmek için kullananlar mevcut yani. ben de sinirleniyorum, ama o şekilde olanlara.


  • repentance  (06.05.15 16:42:35) 
çıkan sesi kontrol ederseniz içeri patlıyor, hastaysanız bütün kaslarınız ağrıyor bi anda. en azından bende öyle oluyor.


  • prodeq  (06.05.15 21:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.