[]

tez de atıf

pek anlayamadım bu atıf olayını ama,

şimdi bi kitabın ya da makalenin 5 paragrafını olduğu gibi aldık.
bunu nasıl atıflıyoruz?
her paragrafa atıf yazsak (indescribable, 2015) gibi yapsak? olmaz mı?

kestane kebap acele cevap

 
Olduğu gibi aldıysan atıf yapmış olmuyorsun diye biliyorum.


  • cemlemikonusuyorsun  (06.05.15 13:14:23) 
elimde ders notu var 5 6 paragrafını alacağım, atıfı nereye koyayım bilmiyorum :S


  • indescribable  (06.05.15 13:15:58) 
şuraya bir bak istersen:
writing.wisc.edu


nerede kullanıyorsuna da bağlı biraz, lisans tezi ise kaynak gösterip alıntı şeklinde yazılabilir, çok uygun bir davranış olmasa da; ama daha üst düzeyse öyle 3-4 paragrafı komple alamazsın maalesef. Alıntının, paragrafı bir kenera bırak, belli bir kelime sınır vardı diye hatırlıyorum.
  • puc  (06.05.15 13:21:00) 
hangı formata gore yazıyorsan ona uygun sekilde atıf tarifleri nasıl verılecegı ar ordan bakıp yapcan


  • bryan fury  (06.05.15 13:21:22) 
lisans tezi, okulun kurallarından anlamadığım için sordum.

her paragrafa aynı atıfı mı vereceğim yoksa 5.paragrafsonunda mı vereceğim?"
  • indescribable  (06.05.15 13:23:44) 
normal şartlar altında her paragraf yani her alıntı sonrası kaynak göstermek gerekir. ancak yukarıda bahsedilmiş, bir sayfada tek yazardan 5 paragraf almak etik kabul edilmez. Şöyle bir çözüm önerisi olabilir; ya paragraf aralarına yorumlamalarda bulunabilir ya da ilgili metnin başlığına dipnot eklenerek "bu bölüm şuradan alınmıştır" tarzı bir düzenleme yapılabilir. elbette yine kaynak göstermek şartıyla.


  • opium  (06.05.15 13:41:01 ~ 13:41:42) 
bes paragraf alip aynen koyacaksan atif yapma. dipnot olarak "ben bu isi beceremiyorum" yaz. bes paragraf nedir yahu?

bir de, "tezde atif" diye yazilir.
  • alperz  (06.05.15 14:14:05) 
he alper he. doğarken tez yazdın atıf kuralları türkçe dilbilgisi senden sorulur dimi evet evet. lütfen sen cevap verme.


  • indescribable  (06.05.15 14:24:39) 
kim cevap versin, senin gibi okuma-yazma ozurluler mi?


  • nxtrls  (06.05.15 14:31:28) 
burada göstermelik türkçe dilbigisi kitabı gibi dolaşıp dışarda random ın ağzına sallanarak sıçıyorsunuz. klavye öğretmenliğini bırakırsanız anlaşabiliriz sanırım. algıda özürlü olanlar bu soru dışına lütfen.


  • indescribable  (06.05.15 14:40:01) 
sana yardimci olmaya calisan insanlara laf yetistirmeye calistigin surece kimseyle anlasaman pek mumkun degil. actigin duyurulari okuyan gecici korluk yasiyor, sen tez yazmaya calisiyorsun. actigin duyurunun basligi "tez de atif". bir makalenin bes paragrafini oldugu gibi alip, bunu nasil atifliyoruz diye soruyorsun. algida ozurlu olan da biziz. k.


  • nxtrls  (06.05.15 14:50:16) 
en başında demişim "pek anlayamadım..."
buna dikkat etmeyip yok boşluklu yazdığım de ye laf yetiştirme. bırak allah aşkına şurada bişey soruyorum yapıcı çözüm söylemek yerine ay şurası yanlış ay ben bunu beceremiyorum de demeler

sanki sen soruya cevap vermişsin gibi yok senin gibi okuma yazma özürlü.. bik bik yazıp muhalefet olma baltalama falan söylesene sence hangimiz algıda daha özürlüyüz?

atıf olayını bilmeyip hem nasıl yapıldığını hem de şunu nasıl atıflıyoruz anlamına gelecek durumu izah etmişim verdiğin cevaba gel. hatta sen de gelme.
  • indescribable  (06.05.15 15:00:57) 
ne okuluna ne tezi?


  • e haliyle  (06.05.15 15:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.