[]

Networkcüler koşun!

Ağda kablolu ve kablosuz en fazla 70 kullanıcımız var. Şuan modem olarak airties 5442 kullanıyoruz ve hiç bir yönden yetmiyor. Kim ne kadar kullanıyor onu bile göremiyoruz. Diğer ofisimizde draytek 2860 kullanıyoruz.

Buraya da draytek 3200 düşünüyorum, hem bildiğim alet hem de iş görüyor. Onu alma bak şunu al hem daha ucuzdur diyeceğiniz başka bir cihaz var mı?


Bunların yanında wifi ağını da tamamen upgrade etmek istiyorum. Kur-unut gibi accesspoint arıyorum ancak hangi markaya yoğunlaşayım bilemedim. Kullanacağımız alan bir 300m2 hangar gibi bir alan, arada asma katlar var ve altında da aynı şekilde 1 büyük alan var ama 1 asma kat var, kabaca böyle anlatabilirim. Buna uygun tavsiyeniz varsa süper olur.

Teşekkürler.

 
hocam;

bütçe nedir?, mevcuttaki switchler nedir?, hangar diye bahsettigin alandaki metal kullanımı, depolanan malzemelerin tavana oranla yüksekligi nedir, bu alanların ilerde büyüme potansiyeli, kullanıcıların artma durumu var mı gibi gibi bir sürü değişken var bir de ap'ler için olan alanın layout'unu görmeden tavsiye vermek ne kadar dogru olur emin olamadım açıkcası, firewall olarak ne kullanıyorsunuz vs..
  • mirty  (06.05.15 12:55:32) 
Haklısın onları vermeden tavsiye istemek olmadı.
Bütçe en abartı 3-4 bin, bir kere yapalım daha da uğraşmayalım diyoruz. Hangar dediğim 300m2 alan ve 7m yükseklikte bir yer. Alt kat da aynı şekilde ancak orada alçıpan ile odalar oluşturulmuş. Yine de her katta 2 adet orta halli accesspoint ile idare ediyorduk, büyüdükçe yetmez oldu, cihazlar kullanıcıları rastgele atar oldu falan. Kullanıcılar 55 falan aslında ama 70e çıkacak yakında. Daha da büyürsek başka yere taşınırız. Layout gösterme imkanım şuan malesef yok ancak zaten güvenilir marka tavsiye ederseniz benim aklımda olan simultane dual bant veren, antenleri de kuvvetli bir şeyi araştırarak bulmayı düşünüyordum. Firewall yok, kısıtlama için gerek de yok aslında ama draytek'in firewall özellikleri yetiyordu bize diğer ofiste. Durum böyle, teşekkürler :)

  • inugard  (06.05.15 13:28:18) 
HP 1700 Switch serisini kullanıyoruz. Alın bunlardan 24'lü 3 adet, oradan dağıtın. Çalıştığım yerde 2 adet var bize yetiyor.

İki tane AP kullanıyorum. TP-LINK. Modeli ne olursa olsun önemli değil ama marka yeterli.

Ayrıca AP'lerin kullanıcıları atma nedeni IP çakışmasından kaynaklanabilir. AP'lerin DHCP'leri kapatıp 100'lü blokta elle IP verebilirsiniz.
  • teknikekip  (06.05.15 13:33:47) 
Switch almaya gerek yok aslında. Zira kullanıcıların yarısından fazlasını ipad ve kişisel telefonlar oluşutruyor. Geriye kalanlar da mevcut tp-link switch (modelini hatırlamıyorum) ile kablodan alıyor. Ap'lerin dhcp'leri kapalı, direk modem ip dağıtıyor. Hatta gerekli ipler modemden direk mac'e sabitlenmiş durumda.

Ben de tp-link veya linksys düşünüyordum Ap'ler için.
  • inugard  (06.05.15 13:45:18) 
Modem tarafı tamam halletmişsin, Wifi tarafı için TP-Link çok sikko, tamamen ev kullanımına hitap eden bir marka. En azından Engenius veya D Link gibi bir markadan ilerlemeni tavsiye ederim. Controller da olursa iyi olur.


  • roket adam  (06.05.15 13:50:30) 
eger boyle genis bir alan kapsayacaksan , cisco, aruba networks seviyesinde bir seye bak derim.


  • cosysop  (06.05.15 16:31:54) 
engenius'u ben de kullandım zamanında çok memnundum, senin bütçen için konuşursak cisco pahalı gelir sanırım, kullanacagın cihaz sayısı (ap'ler için konuşutorum) 15-20'yi geçmeyecegi için controller'a gerek yok fakat ilerde büyür dersen o zaman ihtiyacın olacaktır. Çok memnun oldugum bi marka daha vardı eski işimde fakat adını hatırlamıyorum, hatırlarsam yazıcam kullanımı çok kolaydı.

Fw yok demişsin eger düşünürsen www.checkpoint.com bunu önerebilirim zira az kullanıcı olan kısımlarda bunu kullanmıştık
  • mirty  (06.05.15 16:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.