[]

Excel'de başka tablodan veri çekmek

Başka bir sayfada bir tablom var. Bu tablonun E,F ve G sütunundaki veriler içinde aradığım veriye sahip olan satırın D sütununda yer alan verisini çekmek istiyorum.

=VLOOKUP(B3;Paket!D2:G65535;1;0)

Bunu denedim ama olmuyor. Sanki aradığım B3 sadece tablonun ilk sütununda arıyor. Nerede yanlış yapıyorum. Yardım edebilecek var mıdır?

Teşekkürler

 
vlookup'ın olayı ilk sütunda arama yapıp, ilk sütundan veya sağındaki sütunlardan veri getirmesi. senin istediğine uygun bir formül belki internette bulursun. ya da belki match kullanılabilir ama onun kullanımını ben bilmiyorum.


  • lemmiwinks  (06.05.15 12:47:11) 
eğer istediğiniz veri düşüeyaranın solunda kalıyorsa. indis formülü kaçıncı formülü ile iş görür.
indis kaçıncı diye aratırsanız yardımcı olacaktır.

  • bagcivan  (06.05.15 13:39:33 ~ 17:32:33) 
Bir diğer fantastik hareket de VLOOKUP ile birlikte CHOOSE kullanmak.
Nasıl yapılacağı şurada anlatılmış: (git: vlookupweek.wordpress.com)

  • whitea  (06.05.15 14:42:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.