[]

yogun bakim sartlari - hijyenik sikintilar

10 gundur babam yogun bakimda, her gun ziyaret saatleri icinde birer ikiser hasta yakini aliyorlar. ancak golos, eldiven, maske bunlarin takilmamasi bir yana kimseye ellerini bile antiseptik losyonlarla temizlemelerini soylemiyorlar.

iceri giren hemsireler, hasta bakicilar da gayet el kol sallayarak giriyor.

pencereler acik devamli.

benim tercihimle yattigi bir hastane olmadigi icin - devlet hastanesi- hemsirelere de ukalalik taslayip bir sikintiya sebep olmak istemiyorum.

kime nasil soylenir boyle seyler hastanelerde? racon nedir? bir yol gosterin, tesekkur ederim

 
hasta hakları birimi var, oraya bildirmeyi dene bakalım.


  • zgrydn  (06.05.15 01:05:56) 
Sadece el yıkama, hemşireler dahil. Pencere sıkıntılı.

uhes.saglik.gov.tr
  • Lim5  (06.05.15 01:17:35) 
Hasta hakları bi iş yapmıyor yani ben şikayet ettim Öyle de kaldı eminim. :( usulüne uygun söyle olmazsa duruma göre hareket edelim ya şimdi yak orayı demeyelim


  • indescribable  (06.05.15 01:19:43) 
mail attim sikayet oneri bilmem ne sayfasindan simdi hastanenin. yarin da hasta haklari bolumune gidip bire bir soyleyecegim, hemsireleri de doktorunu da pencere konusunda uyaracagim.

aklim cikiyor.
  • anneke  (06.05.15 01:27:28) 
sorumlu hemşire ve babanıza bakan hekimle görüşün. babanız enfeksiyon nedeniyle mi yoğun bakımda? ya da enfeksiyonlara karşı hassasiyetini arttıran bir durumu mu var? misal:kanser gibi?


  • hatasızcoololmaz  (06.05.15 01:31:29) 
subdural hematom, pazar gunu de entube olusuna bagli akciger enfeksiyonu haberini aldim.


  • anneke  (06.05.15 01:33:25) 
şimdi merkezi havalandırma sistemi yoksa veya bozuksa pencerelerin açılması enfeksiyon riskini azaltmak açısından olumlu bir şey. normal şartlar altında tıbbi açıdan yoğun bakıma hasta yakını almak yasaktır, doğrusu da budur. ancak ihtisas hastaneleri kvc ve reanimasyon üniteleri harici bunu yapabilen babayiğit görmedim. hiç olmadı bir siyasiye başhekim aratılır ve o kapı bir şekilde açtırılır.

neyse gelelim babanızın durumuna entübasyon sonrası akciğer enfeksiyonları dünya ortalamasında en sık görülen 2. yb enfeksiyonlarıdır. gerekirse enfeksiyon birimiyle görüşülür bir antibiyotik başlanır. burada asıl önemli olan subdural hematom. kontrol bt sonrası ilk çekile tomo ile kıyaslanıp odağın küçülme eğiliminde olup-olmadığı tespit edilir. eğer küçülme yok ve/veya büyüme varsa odak cerrahi yoldan boşaltılabilir.

çok geçmiş olsun zor bir durum. umarım babanız sağlığına en yakın zamanda kavuşur.
  • hatasızcoololmaz  (06.05.15 01:46:48) 
hatasizcoololmaz, pencere tam babamin yataginin basinda oldugu icin cok tedirgin olmustum bugun. boyle soyledigin iyi oldu, tesekkurler.

ilk yatistan sonraki bt gecen hafta 26sinda cekildi, simdi bir kez daha cekilmesine gerek duymuyoruz dedi bugun konustugum doktor. enfeksiyondan kurtulup solunumu duzeltmek su an icin onceligimiz diyorlar.

komadaki sure uzadikca da insan neye takacagini, ne dusunecegini sasiriyor.
  • anneke  (06.05.15 01:51:49) 
öncelikle geçmiş olsun diyorum babanıza. en kısa sürede sağlığına kavuşur umarım.

www.bimer.gov.tr buradan da ihbarda bulunabilirsiniz. başbakanlık birimi ne kadar hızlı ve güvenilir çalışıyor bir bilgim yok ancak sürekli bimer ismini de duyuyoruz.
  • tekilasisesi  (06.05.15 02:07:23) 
şimdi hocam koma dediğimiz durum bazen yoğun bakımcıların özellikle yarattıkları bir durum da olabilir. mesela beyin hasarını azaltmak için beyin travmalarında ya da solunum yetmezliğindeki hastaları solunum destek cihazına uyumlandırabilmek için anestezik ilaçlar marifetiyle yapay bir koma hali yaratılır ve hasta korunur. babanız entübasyon öncesi bilinç belirtisi gösteriyor muydu? konuşma-bakış-el sıkma vs. yapayda olsa bu koma haline hastların verdiği tepkiler farklı farklıdır. yaş ilerledikçe hastanın dönüşü güçleşir, ölüm oranı artar. babanızın yaşı kaçtır acaba?


  • hatasızcoololmaz  (06.05.15 02:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.