[]

"Aslini inkar etmek" ne demek?

Nedir bu, ne anlama gelir? Aslini inkar etmek nasil olur? "Asil" dedikleri sey nedir? Asil nasil inkar edilir? Aslini inkar etmek her ne ise inkar ettiginde kaybin nedir? Bizi bir seye ait yapan sey nedir ki?




 
geçmişinden kendisine miras kalan her türlü niteliği reddetme çabası. altında kompleks, modernleşmenin yanlış anlaşılması, aslıyla barışık olmamak ve aslını yeteri kadar iyi tanıyamamak vb. nedenler yatar.


  • bobinhoo  (06.05.15 00:11:42) 
Biraz genisce bir kavram gibi. Ilk olarak benim aklima yumurtadan cikip kabugunu begenmemek geliyor. Ornegin, ailesinden ve memleketinden utanmak.

Ikinci olarak da cigerdelen'in dedigi gibi, aslinda icinde olan bir ozelligi yokmus gibi gostermek.

Ayni kisinin "kendi gibi olmasi" gibi bir sey bu: Insanin kendi surekli degisiyor. Sabit bir kendi yok ki insanin. Ilk asama da bu tutarsizlik getiriyor, "Dun boyle diyordun, bugun ne diyorsun" gibi, tukurdugunu yalamak gibi. Bence bu kotu bir sey degil, insan surekli degistigi gibi iyi veya kotu kendini de gelistiriyor. Bu anlamda bilgi ve tecrubesi degistikce dun dedigini yalanlamasi kotu bir sey degil. Belki yeni bilgi ve tecrubelerle ayni noktaya tekrar donulur, onu da bilemeyiz.

Bence degisimle aslini inkar etmek arasindaki nokta, bu davranista yapilan zorlamadan geliyor. Eger kisi dogal olarak bu sekilde davraniyorsa degismis denilebilir; eger kendilerini ve baskalarini kandirmak icin ugrasiyorsa, ve bu onun icinde-disinda birtakim sikintilar yasatiyor, kompleksler gelistiriyorsa, yuk getiriyorsa bu aslini inkar etmek olabilir.

Ornegin, ortama uyup milletin sevdiklerini zorla sevmeye calisan bir insan aslini ikna ediyordur. Ama "hmm, bu da iyiymis. Ben eski dinlediklerimi artik sevmiyorum, bunu sevdim, boyle kalsin" diyen bir insan degismistir. Ama gecmiste dinledigi muzikten utanip gecmisini korka korka saklayan bir insan da aslini inkar ediyordur.

Tabii bu kadar kabak gibi gorunmuyor boyle.
  • aychovsky  (06.05.15 00:31:59) 
1- kendi isteği dışında hayati zorunluluktan dolayı bağlı olduğu yer,şahıs ,millet vs. tanımama durumu bana kalırsa .
2- kişinin belli durumlarda (çoğunlukla sosyal sebeplerle) işine gelmediği anlarda bunu başka şeklinde göstermesi/söylemesi .
mesela olumsuz özellikleriyle tanınmış ,meşhur olmuş bir toplumdan olan birisinin sui zan altınmama kalmamaya /kötülenmemeye dair yaptığı işler bütünü.
3- asıl olan ,senin değiştiremediğin gerçekler , hakikatlerdir .
ne kadar başka gezegenlere gitme arzusunda olsakta dünya ya bağlı kalma zorunluluğu asıl olandır. anne babaya bağlı bir fiilden dolayı dünya'ya gelmek ve onları öylece anne baba olarak bilmek,kabullenmek asıldır.
4- istediğin şekilde .yeterki niyetin o yönde olsun .
5- asıl inkar edildikten sonraki kayıplar: yakın çevre tarafından duyulan güvensizlik , yalanla itham edilme daha kolay bir hal alabiliyor . temel sağlam olmayınca üstüne bina yapma olasılığı güç bir hal alır böylece.
6- bu konuda elimizden hiç bir şeyin gelmemesi bir yere ait olma sonucunu doğuruyor .
  • 1adam  (06.05.15 00:35:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.