[]

[sinema] ilk ortaya çıktığı film haricinde de filmlerde yer alan karakterler

başlık kafa karıştırıcı olabilir, öğrenmek istediğim şeyi kurgulayarak sorayım : mesela F1 isimli bir filmde michael diye bi karakter canlandırılmış olsun, daha sonra F2 diye bi film çekilsin ve michael karakterine bu filmde de yer verilsin, ama F2 F1'in devamı olmasın (james bond serisi gibi) birbiriyle alakasız filmler olsun. michael karakterini iki filmde de aynı oyuncunun oynaması şart değil, önemli olan karakterin iki filmde de yer alması.




 
tamamen aynı karakter soruyorsunuz değil mi?

hababam sınıfında şaban'ı oynayan kemal sunal'ın, tamamen farklı bir filmde yine şaban'ı oynaması, ama bu şaban'ın ismi dışında aynı karakter olmaması

sorduğunuz şey değil di mi? birebir o karakterin ta kendisi olacak? doğru mu anladım?
  • kibritsuyu  (04.09.09 16:25:25 ~ 16:29:19) 
(bkz: indiana jones)


  • lemmiwinks  (04.09.09 16:26:01) 
ne kadar da olsa "devamı" olarak görülüyor.

yerli ve güncel örnek: muro. başrol oyuncuları, kurtlar vadisi pusu dizisinin karakterleri. muro filminin kurtlar vadisi pusu dizisiyle uzaktan yakından alakası yok. ama karakterler aynı. ama ne kadar "alakası yok" da desen, bir şekilde bağlantı kuruyor insan.

zaten de sanırım karakter, o yapım şirketine tescilli falan oluyor. yani başka biri o karakteri alıp kendisi kullanamıyor. kullanırsa aynı yapımcı kullanıyor, o zaman da "devamı" öngörüsü aşılamıyor.

soruyu çok beğendim. cevapları merakla bekliyorum ben de.
  • kibritsuyu  (04.09.09 16:28:25 ~ 16:31:40) 
@kibritsuyu, bunu düşünmemiştim aslında, kastettiğim şey iki şaban karakterinin de aynı olduğu filmlerdi ama sizin verdiğiniz örnekteki durumun (ikisi de şaban ama karakterleri farklı) başka filmlerde yaşanıp yaşanmadığını da merak ettim şimdi.


  • weeping guitar  (04.09.09 16:31:10) 
Hulk'ın son filminde Tony Stark yer almıştı ama çok kısa bir süre. Iron Man 2'de de Bruce Banner olacak sanırım.


  • claeryn  (04.09.09 16:57:11) 
supermen, batman gibi serileri de dahil edebiliriz sanırım.


  • bryan fury  (04.09.09 17:29:34 ~ 17:29:50) 
Hocam senin aradığın film tipine spinoff diye tabir edilen filmler uyuyor.
Şöyle bir link vereyim en.wikipedia.org(media)
spin off

Mesela Xmen, Wolverine
  • gozluklu ispartakus  (04.09.09 17:38:18) 
"borat" olabilir, bu karakter daha önceleri yayınlanan bir tv şovundan alınmış.
ya da "angel" dizisi vardı, buffy filminden bir karakterdi o da.
bir de halle berry nin "catwoman" ı sayılabilir, o da batman karakteri.
  • pinking of you  (04.09.09 19:09:42 ~ 19:10:49) 
kurtlar vadisi pusu'daki "iskender büyük" karakteri üzerinde geli$en bir film olarak - kurtlar vadisi gladio filmini örnek verebilirim.


  • robinbook  (04.09.09 19:48:02) 
jay ve silent bob isimli iki tane karakter kevin smith'in bütün filmlerinde öyle ya da böyle yer almıştır. 1994 yapımı clerks den itibaren 2006 yapımı clerks 2'ye kadar. 2001 yapımı jay and silent bob strike back filmide bu ikili üzerinedir.


  • uuuu  (06.09.09 02:54:27) 
mumya 2 filmdeki akrep kral karakterinin daha sonra akrep kral filmi ile başrolde çıkması bu da olabilir heralde..


  • Bob_Earth  (07.09.09 19:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.