[]

Lutfen yardim edin

Merhabalar

Avrupa icin gezi planina ihtiyacim var.Fransa,İtalya,İsvicre ve Avustrya yi gezmeyi planliyorum.Ancak gidilecek sehirler, gorulecek yerler,kalacak yer hakkinda bir fikrim yok..
Onerilerinizi bekliyorum.Internet sitesi de yollarsaniz sevinirim.
Simdiden tesekkurler

 
nasıl bir gezi olacak, her ülkede kaç şehir gezilecek, para ve zaman kısıtları neler? bunları verirsen daha sağlıklı bir sonuç alabilirsin.


  • whoosie  (04.09.09 15:02:56) 
Bunlar var:

interrail.genctur.com
www.lonelyplanet.com

İlki ile planı ve maliyeti görmeniz mümkün, tercih ederseniz yüzyüze görüşüp detayları alırsınız. İkincisinden çok faydalandım, kalınacak yerler konusunda falan. Bu sitede ayrıca forumlar da oluyor, orada taze bilgiler verenlere rastlayabilirsiniz. Bir de bunların (Lonely Planet) kitapları oluyor, gayet faydalı.
  • uyuklayankedi  (04.09.09 15:18:55) 
backpacker tarzi 1 aylik bir gezi dusunuyorum. Ama nerelere gitmem konusunda bir fikrim yok tavsiyelerinizi bekliyorum. Bir de interail ile mi yoksa diger ulasim araclariyla mi gezmemi tavsiye edersiniz? Buna dair bildiginiz link ler var ise yollar misiniz?


  • guneyli  (04.09.09 15:19:24) 
@uyuklayan kedi
sen nerelere gittin, nereleri tavsiye edersin? interail den baska ulasim saglayabilir miyim?

  • guneyli  (04.09.09 15:24:50) 
Saydığınız ülkelerden Fransa ve İtalya'ya gittim, fakat Fransa'ya gideli on yıl oldu, anımsamıyorum; İtalya'da da arkadaşımda kalmıştım. Bunun dışında, Çek Cumhuriyeti'ne, Bosna-Hersek'e, Hırvatistan'a gittim. Bunların her birinde birkaç gün kalınabilir.

Gördüğüm diğer yerler, İran, Pakistan-Hindistan, Özbekistan-Kırgızistan-Kazakistan. Buralar için Lonely Planet'in tavsiyeleri her seferinde işe yaradı. Kaldığımız her yerde Avrupa'dan turistlerle de karşılaştık ve onlar da Lonely Planet'çi idi.

Gezi yaparken benim dikkate aldığım konu, aynı ülkede birden fazla şehir görmeye gayret etmek, zaman elverdiğince uzun kalmak (uzun kalmak da bütçeyi zedelediğinden mümkünse en ucuz yerleri tercih etmek), ayrıca gittiğim ülkeyle coğrafi (ve varsa kültürel) yakınlığı olan bir iki ülkeyi daha görmek ve uçakla konmak yerine ülkeden ülkeye karadan (tren veya otobüsle) ulaşmak, böylece daha manidar bir "anlama-tanıma" sürecine girmek. (Makedonya-Kosova-Arnavutluk ve Çin-Moğolistan-Vietnam gibi iki gezi planım var halihazırda.)

Yazsam daha çook yazarım, bunlar bir fikir verdiyse iyi.
  • uyuklayankedi  (04.09.09 15:57:30 ~ 15:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.