[]

Alınamayan maaşlar hakkında

Selam herkese,

Geçen duyuruda 4 aydır maaş alamadığımdan bahsetmiştim (#932850) hala alamıyorum. Yeni iş aramaya başladım ama bu süre zarfında haklardan olmamak için işe gidip geliyorum. Ben burada yaklaşık 2 senedir çalışıyorum ama son 2 aydır sigortalıyım. İşvereni beni sigorta yapmadığı için de ihbar etmek istiyorum. Bundan önce sigorta yapmamasının sebebi resmi olarak mezun olmamış olmamdı, öğrenciyken sigorta yapılamadığını vs söylemişti.

Sırasıyla neler yapmam lazım bi yol gösteriverin.

 
Buradan çok sağlıklı bir bilgi alacağını sanmıyorum. Gidip bir avukatla yüz yüze görüşmen daha iyi olur.


  • arockm  (05.05.15 16:53:09) 
Konuyla alakalı hem sigorta hem maaşınızı alamadığınıza dair Çalışma Bakanlığı'na bağlı Müdürlüklere müracaat edebilirsiniz.


  • teknikekip  (05.05.15 16:55:36) 
En sağlıklı bilgiyi buradan alabilirsin. Durumu etraflıca, hiçbir detayı atlamadan açıkça anlat.
www.alo170.gov.tr

  • battal gemalmaz  (05.05.15 16:58:40) 
ücretlerin ödenmemesi ya da sigortasız işçi çalıştırmak haklı nedenle fesih sebebi. yani kıdem tazminatına hak kazanırsınız iş akdinizi kendiniz feshetseniz bile. ücret alacağınız için alacak davası açmanız gerekir.

bunun dışında hizmet tespiti davası açabilirsiniz, böylece hem çalıştığınız döneme ilişkin sigorta primleriniz geriye dönük olarak ödenir hem de işveren ciddi bir ceza alır.

öğrenciyken çalışmanız hukuken mümkün ayrıca.
  • justice  (05.05.15 16:59:25) 
en yakın sosyal sigortalar müdürlüğüne gidin, orada suratsız olmayan bir görevli bulup derdinizi aynen böyle anlatın. Atmanız gereken adımları, yok noterden ihbarnameyi yok avukat bulmayı falan anlatırlar.


  • whoosie  (05.05.15 17:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.