[]

İstifa-Tazminat

bu konuyu ile ilgili kimden bilgi alacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum diyerek başlıyorum.

ben 3 senedir bir şirkette çalışıyorum, buradan ayrılma kararı aldım fakat tazminatımın ve işsizlik maaşımın yanmaması adına nasıl bir süreç izlemem gerektiğini bilemiyorum.
(evleneli 1 sene olmadı, evlilikten dolayı tazminatımı alabiliyorum fakat o zaman işsizlik maaşı alamıyorum)
asıl sorum da şu ki; ben istifa etsem evlilik durumunu karıştırmadan tazminat ve devletten de işsizlik maaşımı alabilir miyim?

teşekkürler şimdiden.

 
@duyulmasi gerektigi kadar ; haklı neden nasıl bir şey olabilir?

Bir de bunu işveren kendi insiyatifinde ayarlayabilir mi, yani ben istifa etsem de işten çıkarıldı gösterebilirler mi?
  • birikiüçdört  (05.05.15 12:42:38) 
işverenlerinle anlaşman lazım, yani kendini kovuldu göstermen lazım. O zaman tazminatı alırsın ama patronları kafalamak gerek.


  • whoosie  (05.05.15 12:52:40) 
tazminat adı üstünde mağduriyetinizi tazmin eder. siz işten çıkarılmıyorsanız tazminata hak kazanmıyorsunuz demektir. dolayısıyla o sizin içeride biriken paranız değildir. belki kızacaksınız ama durum böyle. diğer taraftan baktığınızda haber vermeden bırakmanız durumunda şirketin ihbar tazminatı doğuyor diye biliyorum.


  • o kadar da degil aga  (05.05.15 13:02:25) 
@o kadar da degil aga ; yok tabii ki kızmam ama benim çıkma sebebim kendileri zaten, yoksa daha iyi bir iş buldum o yüzden çıkıyorum gibi bir durum yok, çıkartmamak için istifaya zorluyorlar gibi alttan alttan.

Hepinize teşekkür ederim cevaplar için.
  • birikiüçdört  (05.05.15 13:34:32) 
Evlenip kıdem tazminatı al. İşsizlik maaşı çok bi rakam değil diye biliyorum


  • omer gibi  (05.05.15 13:41:15) 
bunun en güzel yolu müdürler, patronlar ile konuşarak halletmek ikisini birden denemek ama tazminatı fazla zorlamamak


  • selam  (05.05.15 14:12:05) 
mobbing varsa daha dolambaçlı yol olarak iş mahkemesinde tanıklı olarak dava açabilirsiniz. ya da oturup karşılıklı konuşabilirsiniz işverenle, ortak bir noktayı pazarlık ederek bulabilir ve işten ayrılabilirsiniz. onlar size çıkış verirler, işsizlik maaşından faydalanırsınız, tazminatınızı da anlaşmanıza bağlı olarak alabilirsiniz.(veya hiç olmazsa bir kısmını)

edit : bu arada ilk mesajımdaki bir cümle yanlış anlaşılmasın. tazminat işçinin içeride biriken parası olmadığı gibi işveren de o parayı sermayesi gibi kullanmaması gerekir. zaten fon tartışmaları da buradan çıkıyor. işveren o parayı kullanmasın, çalışan da o parayı kendi parasıymış gibi görmesin diye. tabi bu çok tatliş hükümet hemen fonu kendi bünyesinde oluşturup nemalanmak istiyor.
  • o kadar da degil aga  (05.05.15 14:38:10 ~ 14:41:44) 
@omer gibi ; en kötü öyle yapacağım zaten, işsizlik maaşı da 950 tl gibi bir şey 10 ay boyunca, çok fazla olmasa da yine de nefes aldırır. (malum yeni evlendik borç harç fazla)


  • birikiüçdört  (05.05.15 14:59:46) 
işten çıkma, bırak çıkartsınlar. iş yavaşlat falan.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (05.05.15 15:03:25) 
bence oturup konuşun patronla.. durumu anlatın tazminatın hepsi için değil ama belki bir kısmı için anlaşırsınız. çalıştığım yerde böyle yapıyoruz. işsizlik maaşı için zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum. 10 ay boyunca ayda 950 iyi para (ki 7 ve 2016 nın ilk yarısında zamlanır.

iş yerinde mobbinge maruz kalmıyorsan böyle bir şeye başvurma.. eldeki bulgurdan olma.
  • dokuzonbeş  (05.05.15 15:05:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.