[]

Supplement kullanımı

Selamlar herkese,

Eski spor salonu seksisi hallerimi yakalayabilmek üzere yeniden salonda ağırlıklara giriştim. Birkaç yıldır fastfood ve düzensiz beslenme neticesiyle oluşan yağları atmak pekte kolay değil.

Sorum konunun uzmanlarına
işten güçten dolayı haftada 4 gün ancak antreman yapabiliyorum.

Şu supplementleri kullanmaktayim
Bsn NO-Xplode (bugün ilk günümdü) - pre-workout

Scivation Xtend - post-workout/antreman esnasında
ON Whey Gold - Animal Creatine ile beraber - spor sonrası

Bu kombinasyon yeterli midir?
Dipnot ; Hydroxycut Elite kullandım pek verim alamadım.

 
Kreatin ve whey dışındakiler gereksiz. Günlük protein ihtiyacını gıdadan karşılayabiliyorsan protein tozu da gereksiz.


  • arnold schwarzeneger  (05.05.15 08:35:30) 
Kullandığın ürünler hakkındaki değerlendirmem şu şekilde olacak, yeterli mi fazla mı ona göre kafanda bir şeyler belirebilir.

Bsn NO-Xplode'ın numarası, içindeki kreatin miktarı ve kafein. Yani bir ölçeğinde yanılmıyorsam 2 gram kreatin var. Günlük kreatin ihtiyacı 5 gram fakat 2 gram kreatin de her şekilde yeter sana ama bunu zaten ekstra aldığın Kreatin supplement'i ile alabiliyorsun vücuduna. Yani sen kreatin için iki ayrı ürün almış gibi oluyorsun bu şekilde. Kafein içinse bir fincan şekersiz kahve kafi.

SciVation Xtend iyi bir üründür, BCAA ürünü oldukça yüksek. Glutamin oranı da iyi fakat o çok şart değil. Asıl kullanım amacı içindeki BCAA. Kas kaybını minimumda tutmak ve protein sentezini (Lösin sayesinde) artırmak için bu BCAA alımı önemli fakat beslenmen iyiyse sen zaten yediğin etle de alıyorsun bu BCAA'i. Ekstra ihtiyacın yok. Tabii protein tozunda da BCAA var ama o protein tozundaki diğer maddelere bağlı olduğu için çok da işe yaradığı söylenemez.

Kreatin antrenman sonrasında azalan ATP kaynaklarının tekrar aktif hale gelmesi için önemli. ADP'ye dönüşen bu kaynakların tekrar ATP'ye dönüşmesi için kreatin alımının faydalı olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır, o nedenle kullanımında problem yok. Bir tek bu yeter.

Protein tozu ise gerekli olan proteini alıyorsan işe yaramaz, alamıyorsan işe yarar.


Ben ekstra olarak balık yağı ve c vitamini desteği almanı öneririm.
  • angelus  (05.05.15 10:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.