[]

On numara şans oyununun 15 kişiye çıkması 13'ü aynı ilçeye? mümkün mü bu?

"On Numara oyununun bu haftaki çekilişinde 10 rakamı isabet eden 15 kupondan 13'ü Muğla'nın Yatağan ilçesindeki bayi ya da bayilerden yatırıldı." www.radikal.com.tr


İstatistik buna ne der acaba? ihtimal nedir?

 
Şans oyunları son bir kaç yıldır şaibeli zaten. Hatta şaibeli de değil besbelli danışıklı. Tv den canlı yayın kaldırıldı, noter de yalandan bulunuyor çekilişlerde. Hatta eskaza belirlenen numaralara çıkmadıysa, talihli bulunup tehdit vs gibi yöntemlerle küçük bir yüzde kendisine bırakılarak elinden alınıyor. hatta ve hatta çekiliş yapılıp kazananlar ilan edildikten sonra kazanan numaranın değiştirildiği bile vaki.


  • olivia  (05.05.15 00:52:54) 
mümkün tabi. bir kişi aynı kupondan eşine dostuna da oynamış olamaz mı


  • losev bagiscisi  (05.05.15 01:13:07) 
@losev bagiscisi bunu ciddi mi yazdın?


  • livaneli kadir  (05.05.15 01:20:33) 
Nesine sasirdin ki? Losev bagisscisi dogru demis. Adam belli ki ayni numaralardan o kadar kupon yapmis.


  • baldur2  (05.05.15 08:07:45) 
on numara özelinde şöyle bir durum var, diğer loto oyunlarından farklı olarak 22 numara çekiliyor, 10 bilen büyük ikramiyeyi kazanıyor. yani büyük ikramiyeyi kazanan iki kişi tamamen farklı iki on numaralık grubu yazmış olabilir. bence burada kazanan kişi 8 veya 9 tane banko belirledi, bankoların yanına farklı numaralar ekleyerek oynadı, haliyle birden çok on tutturduğu kupon oldu. bu olayda şüphelenilecek bir durum olduğunu zannetmiyorum, ama şubat ayında, istanbul fatih'te ard arda farklı bayilere 3 kere büyük ikramiye vurdu, hatta sonuncu bayiye 2 hafta sonra tekrar büyük ikramiye vurdu. o olaydan ben daha çok şüphelenmiştim.


  • crimson king  (05.05.15 11:00:04) 
ben canı sıkılan bir grup adamın kahvede aynı kuponu yaptıklarını düşünmüştüm haberi okuduğumda.


  • rygard  (05.05.15 13:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.